Varhaiset raskauden merkit: 23 oireita, joista on oltava tietoisia (2024)

Goodto -uutiskirje

Vanhemmuusneuvonta, kuumat aiheet, parhaat ostot ja perheen rahoitusvinkit toimitetaan suoraan postilaatikkoosi.

Kiitos, että olet ilmoittautunut Goodto.Saat pian tarkistusviestin.

Oli ongelma.Päivitä sivu ja yritä uudelleen.

Varhaiset raskauden merkit ovat aina olemassa, ja niitä on paljon - sinun on vain tiedettävä mitä etsiä.

Jos luulet olevan raskaana ja tiedät, että on liian aikaista ottaa araskaustestija ehdottomasti liian aikaisinultraäänitutkimus, katso sitten alla hahmotetut hienovaraiset raskauden merkit, esimerkiksiraskaudenhalu.Tunnet kehosi paremmin kuin kukaan.

Varhaiset merkit ja raskauden oireet voivat näyttää heti neljä päivää raskauden jälkeen."Useimmille ihmisille yksi raskauden varhaisista merkeistä on kadonnut aika"Lesley Gilchrist, rekisteröity kätilö ja asiantuntija kätilöni perustaja, selittää.”Jotkut ihmiset ovat väsyneitä ja hieman sairaita ennen tätä.Nämä oireet ovat yleisimpiä varhaisessa raskaudessa.Niillä on taipumus näyttää noin kuusi viikkoa viimeisestä kuukautistasi ja parantaa noin 12 viikosta lähtien. ”

Useimmat raskauden oireet alkavat kuitenkin esiintyä noin viisi tai kuusi viikkoa viimeisen kuukautiskauden jälkeen.TutkimusKansallinen ympäristöterveystieteiden instituuttiBacks tämä, osoittaen, että ihmiset ilmoittavat oireista jo 36 päivää viimeisen kuukautiskauden jälkeen.

Tässä artikkelissa jaamme oivalluksia kuultuaan asiantuntijoiden ja sen läpi olleet vanhempien kanssa määritellä varhaiset merkit, kutenaamupahoinvointija muut oireet, ja olemme luetelleet ne alla selkeillä selittäjillä.

Early signs of pregnancy: 23 symptoms to be aware of (1)

Lesley Gilchrist

Lesleyis erittäin pätevä rekisteröity kätilö ja asiantuntijan kätilöni perustaja, joka on työskennellyt eräissä Euroopan suurimmissa opetussairaaloissa.Hänellä on laaja kokemus työvoiman osaston koordinaattorina ja yhteisön kätilönä, ja hän on nyt raskauden, synnytyksen ja synnytyksen jälkeisen hoidon asiantuntija, joka on erityisen kiinnostunut syntymävammoissa.

Early signs of pregnancy: 23 symptoms to be aware of (2)

Louise Broadbridge

Vanhempi kätilö, Louise on nyt toimittanut synnytyksen kursseja yli 100 000 odottavalle vanhemmalle 5* arvostelulla uusilta vanhemmilta, jotka ovat osallistuneet puhumaan syntymä- ja vauvakursseja.

Early signs of pregnancy: 23 symptoms to be aware of (3)

Tohtori Nisargin paletti

Nisarg Patel on johtaja, konsulttigynekologi, synnytyslääkäri, laparoskooppinen kirurgi ja IVF -lääkäri.Hän on hallituksen sertifioitu synnytyslääkäri ja gynekologi, jolla on yli 13 vuoden asiantuntemus.

Varhaiset raskauden merkit

1. Ruokahalun menetys suosikki ruokia

Raskaus voi todella sekoittaa ruokailutottumuksesi, se on varma.Samoin kuin raskauden oireet, kuten ruokiaEt ehkä yleensä pidä, voit todella menettää maun joihinkin ruokia ja juomia, jotka ovat yleensä iso osa normaalia ruokavaliota, joskus heidän hajuaan.Ihmiset menevät joskus niitteihin, kuten kahviin, teetä tai rasvaisia ruokia."Makujen muutokset ja korotettu haju tunne ovat hyvin yleisiä ja voivat jatkua koko raskauden ajan, mutta yleensä ovat vahvinta varhain",Tohtori Prudence Knight, Lancasterin lääketieteellisen käytännön yleislääkäri selittää.

Mitä muuta se voisi olla?

  • Infektio- MukaanPotilas Yhdistyneessä kuningaskunnassa, sekä lyhyen että pitkän aikavälin infektiot voivat aiheuttaa ruokahalua.Vilustuminen, flunssa, virtsainfektiot, rintainfektiot, vatsavaivoja ja vastaavia virheitä voivat usein olla syyllinen.Pitkäaikaiset ja olemassa olevat infektiot, joiden kanssa henkilö on voinut elää pitkään, voi myös aiheuttaa ruokahalun häiriöitä.
  • Lääkitys- Monet lääkkeet voivat aiheuttaa ruokahalun menetystä, mukaan lukien jotkut masennuslääkkeet, ADHD: n, kemoterapialääkkeiden, tyypin 2 diabeteksen hoidon ja vahvojen kipulääkkeiden hoitoon käytetyt ne.
  • Mielenterveys- Olosuhteet, kuten ahdistus ja masennus, voivat aiheuttaa alhaisen ruokahalua.
  • Kilpirauhanen ongelmat- Kilpirauhasen vajaatoiminta (jossa keho ei tuota tarpeeksi kilpirauhashormonia) voi johtaa vähentyneeseen ruokahaluun.Kaikista meneillään olevista ruokahalutekysymyksistä tulisi keskustella yleislääkärisi kanssa.

”Menin kahvia.Mikä ottaen huomioon, että olin kolmen kupin edessä, tämä oli valtava merkki siitä, että jokin oli muuttunut minulle, jopa ennen kuin otin testin tämän potkun aloittamaan epäilykseni. "

2. Vatsan narut, puristaminen ja vetäminen

Jotkut ihmiset kokevat tunteita vatsansa sisällä raskauden varhaisessa vaiheessa, jotka toistavat heidän lihaksensa vedettävien ja venytettyjen sen tunne.Joskus kutsutaan "vatsan twingeiksi", nämä pistelyt eivät ole mitään huolta. Joskus vatsan kipu on joskus huolestuttava.

Layla Rumble, kätilö Portland -sairaalassa, joka on osa HCA Healthcare UK: ta, sanoi: ”Vatsan twingit ja lievästi kivut ovat hyvin yleisiä raskauden aikana eikä yleensä ole mitään huolta.Twingit ja vatsakipu johtuvat yleensä ummetuksesta, nivelkipuista tai loukkuun jääneestä tuulta - jotka kaikki ovat raskauden normaaleja osia.

”Raskauden oireet menevät, twinges ja kipuja voidaan lievittää säännöllisellä kevyellä liikunnalla, pienempien, usein aterioiden syömisellä, runsaasti kuiturikkaita ruokia, kuten hedelmiä ja vihanneksia, ja juomalla runsaasti vettä tyhjentääksesi virtsarakon säännöllisesti.

"Jos huomaat, että sinulla on voimakkaita ja jatkuvia kipuja tai kipua, johon liittyy verenvuoto, on tärkeää pyytää lääkäriltäsi tai yleislääkäriltä lääkärin neuvoa mitään vakavaa sulkemiseksi", hän lisää.

Mitä muuta se voisi olla?

  • Raskas liikunta- Tämä olisi voinut johtaa lihasjännitykseen.TietojaLääketieteen kansalliskirjastoehdottaa, että liikuntaan liittyvät vatsan twingit voivat tapahtua missä tahansa vatsan alueella, ja se voi olla terävää tai puukottaa tai läsnä kouristuksina, kipeä tai vetää.
  • Jännitys- Jos harjoituksesi on keskittynyt AB -harjoituksiin, vatsan alueen jännitteet voivat aiheuttaa vatsan kiertäjät ja nipisteet.
  • Ruoansulatuskysymykset- Peptiset haavaumat, keliakia, gluteeni -intoleranssi, gastroenteriitti ja ruokamyrkytys voivat kaikki johtaa lihaskouristuksiin tai nykimisiin.
  • Stressi- Stressillä voi olla lukuisia negatiivisia vaikutuksia kehoosi, ja vatsan häiriöt ja epätavalliset tunteet alueella voivat olla osa niistä.
  • Hormonaaliset muutokset-Ei-raskauksiin liittyvät hormonaaliset muutokset voivat jäljitellä raskauden oireita, eivätkä välttämättä tarkoita, että olet raskaana.

"Olin lisännyt harjoittelutasoni, kun tulin raskaaksi, ja varmasti lasin raskauden vatsan nykimistä treenaamiseen melko muutaman viikon ajan. Raskaana kaatuminen toisen kerran tarkoitti, että tunnistin, mitä he olivat heti."

3. Vulva -värimuutos

Yksi raskauden varhaisista merkkeistä ja yksi hienovaraisimmista raskauden oireista voi olla vulvan ja emättimen värin muutos.Vulva ja emättimesi ovat yleensä vaaleanpunaisia, mutta tämä muuttuu tummaksi purppuranpunaiseksi raskauden edetessä.Tämä tapahtuu, koska alueelle on lisääntynyt verenvirtaus.Tämä muutos on yksi, johon kätilöt viittaavatChadwickin merkki, joskus kutsutaan myös Jacquemierin merkkiksi, kun emättimen kudos näyttää sinertältä.Se on yksi monista muutoksista, jotka voivat osoittaa, että olet todennäköisesti raskaana.Se tapahtuu yleensä kuuden tai kahdeksan viikon ajan raskauden jälkeen.

Rekisteröity kätilöLouise BroadbridgeSanoo "raskaus voi aiheuttaa paljon muutoksia. Jotkut odotettavissa, jotkut eivät niin paljon. Yksi muutoksista, jotka saattavat tulla yllätyksenä, on vulvan värin ja muodon muutos. Suurin osa näistä muutoksista johtuu lisääntymisestäEstrogeenitasot ja progesteronitasot, koska tämä auttaa lisäämään verenvirtausta koko kehossa - vulva mukana!

Tämä verenvirtauksen lisääntyminen voi johtaa siihen, että vulva näyttää hieman turvonneelta ja tämä voi kestää koko raskauden ajan.Lisäksi saatat huomata, että ihosi sekä sisä- että ulommassa labiassa näyttää olevan tummempi ja niiden muoto hieman erilaisella.Tähän lisätään alueen verisuonet voivat olla näkyvämpiä kasvun vuoksi ja erilaiset suonet ovat raskauden yleinen sivuvaikutus. "

Mitä muuta se voisi olla?

  • Hoitaminen- Kaikki emättimen alueellamme suoritettu huolto voi vaikuttaa värin muutokseen.Jos olet käyttänyt partakoneita tai karvanpoistovoiteita, voit kärsiä punoituksesta tai ihottumasta.
  • Pesu- Varo myös tuotteita, jotka eivät ole herkkiä hormonitasapainolle, koska sillä voi olla myös vaikutus.Etsi lempeitä tuotteita emättimen ärsytyksen estämiseksi.
  • Normaalit muutokset alueelle- Lesley Gilchrist kertoo meille: ”Tämä vulvan purppura-sininen värimuutos (ja emättimesi, joka voidaan nähdä tutkimuksen aikana) voidaan havaita jo neljä raskauden viikkoa, mutta ellet tarkastele säännöllisesti vulvaa, saatatÄlä ole tietoinen siitä, koska se ei tunnu erilaiselta.Vaikka monet naiset kokevat tämän värin muutoksen, Chadwickin merkin puuttuminen ei tarkoita, että et ole raskaana. "

4. pissata useammin

On mahdollista, että raskauden varhaisessa vaiheessa saatat tuntea lisääntynyttä tarvetta, että tunnet siltä, että olet ikuisesti matkalla wc: hen.Voit huomata tämän tunteen, etenkin yöllä.

Tohtori Prudence Knight, Lancasterin lääketieteellisen käytännön yleislääkäri kertoo meille."Kun raskauden oireet menevät, paljon pimeän voi olla yleistä, ja johtuu hormonien vaihtamisesta alkuaikoina, samoin kuin hellävaraiset, turvonneet rinnat, jotka ovat herkkiä koskettaessa."PlusLääketieteelliset uutiset tänääntoteaa, että varhaisen raskauden usein virtsaaminen johtuu alun perin progesteroni- ja ihmisen koorion gonadotropiinin (HCG) hormonien tasoista.Tämä tarve virtsan läpäisemistä useammin havaitaan pääasiassa ensimmäisen kolmanneksen aikana, ja jotkut saattavat jatkaa virtsainkontinenssia, kun sikiö kasvaa ja painaa virtsarakon, virtsaputken ja lantionpohjan lihaksia.

Mitä muuta se voisi olla?

  • Juominen liikaa nestettä tai kofeiinia- On normaalia, että se on kuusi- kahdeksan kertaa 24 tunnin aikana, jos virtsaat paljon useammin kuin tämä voi olla, että juot liikaa nestettä tai kofeiinia.Erityisesti kofeiini toimii virtsarakon ärsyttävänä aineena, mikä aiheuttaa lisääntynyttä virtsaamista.
  • Virtsatieinfektio- TiedotTerveyskumppanitValtiot, joilla voi olla myös virtsarakon tartunta tai kärsiä yliaktiivisesta virtsarakosta.Jos se on tuskallinen tai sinulla on huolenaiheita, puhu yleislääkärille oireistasi.
  • Vaginiitti- Vaginiittilla emättimen tai vulva voi olla tulehtunut ja kipeä yleensä tartunnan vuoksi.Usein virtsaaminen yhdessä sukupuolielinten epämukavuuteen voi olla merkkejä tilasta.Myös vaihtelevien värien emättimen purkaukset saattavat olla läsnä.
  • Virtsarakon kivet- Vaikka virtsarakon kivet ovat yleisempiä miehillä, tapahtuu, kun kehon mineraalit muodostavat virtsaa.Ne aiheuttavat usein virtsaamista sekä polttamisen ja vatsan epämukavuuden kanssa.

5. Metallinen maku

Yksi raskauden varhaisista merkeistä ja yksi muukalaisista raskauden oireista voi olla outo, hapan, hieman metallinen maku suussa varhaisessa vaiheessa.Tutkimus jaettuTaylor & Francis verkossaosoittivat, että tämä tapahtuu raskauden hormoniprogesteronin takia, jota kutsutaan dysgeusiaksi, joka on makuhäiriö, joka aiheuttaa epämiellyttävän maun suussa.

Asiantuntijat ovat havainneet, että raskaushormonit ovat merkitystä maun tunteen hallinnassa, joten ne saattavat vaihdella villisti koko raskauden ajan.Dysgeusia kuitenkin katoaa yleensä ensimmäisen kolmanneksen jälkeen.Paljon vettä juominen ja hyvän suuhygienian harjoittaminen voi lievittää oireita, kunnes ne katoavat itse.

Mitä muuta se voisi olla?

  • Iensairaus- MukaanNHS, Kumitauti voi aiheuttaa metallisen maun suussa - mitä henkilö todella maistuu, on rappeutuminen suussa olevista bakteereista.
  • Vilustuminen tai sinus -infektiot- Me kaikki tiedämme, että vilustuminen häiritsee aisteja, ja vaikka maun menettäminen voi olla sivuvaikutus, joskus vilustuminen voi tehdä asioista metallisen.
  • Ruoansulatushäiriöt- Kun vatsahapot kulkevat ruokatorven taaksepäin ja saavuttavat kurkun takaosaan, voi tapahtua katkera ja metallinen maku - tätä kutsutaan dysgeusiaksi.
  • Lääkkeet- Jotkut lääkkeet aiheuttavat metallisen maun, mutta tämän pitäisi kadota, kun vartalo metaboloi niitä.On myös vakavia sairauksia, jotka liittyvät metallin maistamiseen, kuten maksa- tai munuaisten ongelmiin, joten on parasta puhua ammattilaiselle, jos sinulla on huolenaiheita.

6. turvotus

Hormonaaliset vaihtelut raskauden aikana voi aiheuttaa turvotustaLääketieteelliset uutiset tänäänEhdottamalla hormonit rentouttavat kohdussa ja ruuansulatuslihaksia, tuloksena saatu hidas ruuansulatus aiheuttaa turvotusta.Hidas ruuansulatus voi myös johtaa ummetukseen, lisäämällä edelleen turvotusmahdollisuuksia.

Naiset, joilla on olemassa IBS: n diagnoosi, voivat myös löytää raskauden aiheuttavat oireidensa pahenemisen, ja lisääntynyt turvotus tapahtuu vatsakivun, ummetuksen ja ripulin rinnalla.On myös ehdotettu, että muuttuvasta kehosta lisääntyneitä tunteita ja tietoisuus voivat saada naiset tuntemaan turvotusta innokkaammin kuin he eivät halua raskautta.

Mitä muuta se voisi olla?

  • Tietyt ruuat- Paljon ruokia voi paisuttaa sinut, joten jos koet tämän tunteen syömisen jälkeen ruokia, kuten jyviä, papuja, parsakaalia, ruusukaalia tai jopa keinotekoisia makeutusaineita, se voi olla vain tuuli.
  • Ruoka -intoleranssit- turvotus voi olla myös merkki ruoka -intoleransseista tai olosuhteista, kuten ärtyvän suolen oireyhtymä (IBS).Jos luulet sen olevan IBS, katsokaaIBS -oireet ja lääkkeet opasJos haluat nähdä, voiko jokin auttaa lievittämään koettamasi turvotusta.Eräsmatala FODMAP -ruokavaliosuositellaan myös oireiden lievittämiseksi.

7. Jakson kipu

Tämä on yksi ristiriitaisimmista raskauden oireista, mutta saatat tosiasiallisesti saada kipuja, jotka muistuttavat kuukautisiasi suunnilleen samaan aikaan kuin odotat kuukautesi.Tämä on yksi vähemmän yleisistä raskauden merkeistä, mutta sitä ei pidä diskontata.Monet ihmiset kokevat tämän kivun kohdun laajentuessa, venyttäen nivelsiteitä, kun kolhusi kasvaa vaumaan.

NeuvojaNHSSanoo, että vatsakivut ja kouristukset raskauden aikana ovat yleisiä eikä yleensä ole mitään huolta.He ehdottavat, jos kipu on lievää ja poistuu, jos muutat asemaa, lepää, sinulla on poo tai ohita tuuli, heidän ei pitäisi olla merkki kaikesta vakavasta.Jos ummetus ja loukkuun jäänyt tuuli eivät johdu siististä, ovat usein syyllisiä.

Jos kuitenkin uskot, että saatat olla raskaana ja kokea verenvuoto tai tarkkailu, säännöllinen kouristus, epätavallinen emättimen vuoto, alaselän kipu, kipu tai polttaminen, kun ohitat virtsaa, tai vaikeaa kipua tai kouristusta, jota ei lieventää lepojen jälkeen 30–60Minuuttia, sinun tulisi pyytää välitöntä lääkärin neuvoa.

”Muistan hämmentyneen siitä, että ensimmäiset raskauden merkit tuntuivat tavanomaiselta ajanjaksolta.Minulla oli pieniä kouristuksia, tarkkailu ja selkäkipu - kaikki tavalliset syylliset.Myöhemmin sain tietää, että tämä oli alkion implantointi. "

Mitä muuta se voisi olla?

  • Ajanjakson kivut- Lihaskrampit vatsassa, selässä ja reidessä voivat olla normaalia useimmille naisille, jotka odottavat kuukauttaan;Tämä saattaa tarkoittaa, että kuukautisi on matkalla, etkä ole raskaana.
  • Harjoittele- Kun monet naiset kokevat tällaista kipua usein, jos se ei ole kuukautisi, se voi olla seurausta liikunnasta tai ylikuormituksesta.
  • Infektio- Asiantuntija Lesley Gilchrist, rekisteröity kätilö sanoo: ”Pienet vatsan kouristukset voivat olla yksi yleisistä raskauden oireista, jotka tuntuivat varhaisessa raskaudessa kohdun kasvaessa, ligamentit, jotka pitävät sitä liikkuvat ja venyvät, ja virtsarakon paine on lisääntynyt.Näiden kipujen tulisi helpottaa lepoa ja lämmin kuuma vesipullo tai lämpöpakkaus.Ota yhteyttä kätilön tai lääkärisi kanssa, jos he eivät tee, jotta tartunta, sammas tai muut ongelmat voidaan sulkea pois. "

8. Tarjous rinnat

Jo 1-2 viikkoa raskauden jälkeen saatat huomata rintojen eron.Nännit saattavat olla herkkiä kosketukselle, ne saattavat olla kipeitä tai ne voivat muuttaa muotoa ja turvonnut - mikä tarkoittaa, että rintaliivit eivät välttämättä sovi yhtä hyvin.Dr. Knight sanoi: "Rintasi voivat tulla kipeäksi ajanjakson ajan ja niiden koko kasvaa yleensä varhaisen raskauden aikana."

Gynekologi ja synnytyslääkäriDR.Nisarg paelSanoo "Rintojen arkuus, joka tunnetaan myös nimellä mastalgia, voidaan kuvata kipeyden, epämukavuuden tai rintakudoksen kivun tunneksi. Se voi vaikuttaa yhteen tai molemmilla rinnalla, ja se voi vaihdella intensiteetin ja keston suhteen."

"Tiesin, että jokin oli erilainen, kun vain rintaliivit satuttivat nänniäni."

Mitä muuta se voisi olla?

  • Hormonin vaihtelut- Dr. Nisarg Patel sanoo "yksi yleisimmistä rintojen arkuuden syistä on hormonaaliset vaihtelut. Ne voivat tapahtua elämän eri vaiheissa, kuten murrosikä, kuukautiset, premenstruaalinen oireyhtymä (PMS) ja vaihdevuosien."
  • Pilleri- Rintakipu ja arkuus voivat olla seurausta hormonaalisesta ehkäisystä.Yhdistelmäpillerit aiheuttavat todennäköisemmin rintakipuja sivuvaikutuksena.Dr.Nisarg Patel lisää "hormonit, kuten estrogeeni ja progesteroni, voivat vaikuttaa rintakudoksen kokoon ja herkkyyteen aiheuttaen turvotusta, arkuutta ja kipua. Hormonaalisia vaihtelut voivat tapahtua myös ehkäisypillereiden tai hormonikorvaushoitojen (HRT) käytön vuoksi.
  • Ajanjaksosi- Monet varhaiset raskauden merkit ovat samanlaisia kuin silloin, kun sinulla on ajanjakso tai olet määrä.
  • Lääkitys- Jotkut masennuslääkkeet ja muut lääkkeet voivat myös aiheuttaa rintakipuja, joten on suositeltavaa lukea suljettu esitteet perusteellisesti sivuvaikutuksista.
  • Rintavamma- Dr. Nisarg Patel Syas "Toinen mahdollinen rintojen arkuuden syy on rintojen vammaseuraa mustelmia, turvotusta ja tulehdusta. Rintavaurio voi myös johtaa infektioon tai paiseeseen, jos niitä ei käsitellä kunnolla. "

9. Verenvuoto tai 'tarkkailu'

Noin viikon ajanjakson jälkeen alkio työntää itsensä kohtuun (tai kohdussa) seinään, tätä kutsutaan 'implantaatioksi'.Tämä aiheuttaa kevyen verenvuodon tai veren pisteitä knickersiisi.Saatat jopa saada vatsakouristuksia alkion liikkuessa.

Äskettäinenopiskeluosoittaa, että emättimen verenvuoto ensimmäisellä kolmanneksella esiintyy noin neljänneksessä raskauksista.Ja vaikka ei ole lopullista tutkimusta, joka todistaa, että verenvuoto on aina implantaatiota, raskaana olevien äitien anekdoottiset raportit viittaavat tähän.Verenvuoto voi tiputtaminen voi olla yksi hämmentävämpiä raskauden oireita.

Mitä muuta se voisi olla?

  • Ajanjaksosi- Vaikka jotkut naiset saavat edelleen kevyitä ajanjaksoja koko raskauden ajan, spoting voi silti olla merkki kuukautisten tulemisesta.
  • Pilleri- muuttuu pillerin kanssa;Kuten unohtaa ottaa se tai ottaa se seitsemän päivän tauon aikana, voi johtaa epänormaaliin verenvuotoon.Dr. Nisarg Patel kertoi meille "hormonaaliset ehkäisymenetelmät, kuten pillerit, laastarit, renkaat, injektiot, implantit ja kohdunsisäiset laitteet (IUD), voivat vaikuttaa kuukautiskierrossasi muuttamalla estrogeenin ja progesteronin tasoja kehossa.Ja käyttämäsi hormoniannos, saatat kokea kevyempiä, lyhyempiä tai harvemmin ajanjaksoja. Jotkut naiset saattavat jopa lopettaa ajanjaksot kokonaan hormonaalista ehkäisymenetelmiä. "
  • Infektio- Vaginiitti ja muut hiiva- ja bakteeri -infektiot voivat aiheuttaa kevyen verenvuotoa tai tarkkailua ajanjaksojen välillä, ja sitä tulisi hoitaa yleislääkäri.
  • Verenvuoto sukupuolesta- Tämä voi olla merkki lantion tulehduksellisesta sairaudesta (PID) tai sukupuoliteitse tarttuvasta infektiosta (STI).Emättimen kuivuus (atrofinen vaginiitti) voi joskus aiheuttaa verenvuotoa sukupuolen jälkeen, ja se voidaan erehtyä raskauden tarkkailuun.
  • Hormonaaliset muutokset- Hormonien epätasapaino voi aiheuttaa tarkkailua, mutta tämä vaikuttaa yleensä perimenopausaalisiin tai vaihdevuosien naisiin.Kilpirauhasen ongelmat voivat myös aiheuttaa patringin ajanjaksojen välillä tai ajanjaksojen puuttumista kokonaan.

10. Kausi

Tämä on yleisin raskauden oire ja on yleensä ensimmäinen, jonka voit poimia.Se tapahtuu noin 4-5 viikkoa sen jälkeen, kun alkio on kiinnittynyt kohtuun seinään, seinä rakentuu itsensä niin, että alkio on hyvin vääntynyt-sen sijaan, että hajoaa ja aiheuttaa ajanjaksoa.

Et voi olla raskaana ja sinulla on aito aika, mutta verenvuoto voi olla yleistä raskauden ensimmäisen kolmanneksen aikana.PuhuminenVanhemmat, Synnytyslääkäri ja gynekologi Michele Hakakha, M.D., sanoi "raskaana olevilla ihmisillä voi varmasti olla emättimen verenvuoto raskauden aikana, mutta kun he vuotavat, heillä ei ole" jaksoa "" ""

Hän lisää "monet ihmiset kokevat jotain nimeltään" implantaatioverenvuoto ", tämä voi tapahtua silloin, kun hedelmöitetty muna, joka tunnetaan nimellä alkio, saavuttaa kohtu ja lepää itsensä kohdun limakalvoon".

Mitä muuta se voisi olla?

  • Stressi- Jos olet stressaantunut, tämä voi aiheuttaa kuukautisyklisi olevan pidempi tai lyhyempi tai pysäyttää ajanjaksot kokonaan;Ne voivat jopa tulla tuskallisemmiksi.
  • Muuttuva ehkäisy- Jotkut ehkäisytyypit lopettavat kuukautiset kokonaan, ja ehkäisymenetelmät voivat vaikuttaa niihin.Tämän ei pitäisi olla huolta, ja sen tulisi palata normaaliin, kun kehosi sopeutuu.
  • Painonnousu tai menetys- Nämä voivat molemmat myötävaikuttaa muutoksiin kuukautisi, mukaan lukien menetetty.Se ei tarkoita automaattisesti, että olet raskaana, mutta on parasta suorittaa testi, jos haluat mielenrauhan kummallakin tavalla.Lääketieteellinen kouluttaja Brian Clark kertoi meille "Jos nainen kaipaa kuukauttaan, mutta ei ole raskaana, on olemassa useita mahdollisia syitä. Hormonaalinen epätasapaino, kuten polysystinen munasarjan oireyhtymä (PCOS) tai kilpirauhasen häiriöt, voivat häiritä kuukautiskierrosta. Liiallinen liikunta,Äkillinen painonpudotus tai voitto, stressi ja tietyt lääkkeet voivat myös vaikuttaa kuukautisten säännöllisyyteen. Laitokset, kuten ennenaikainen munasarjojen vajaatoiminta tai tietyt lisääntymishäiriöt, voivat johtaa menetettyihin ajanjaksoihin. On tärkeää, että henkilöt, jotka kokevat menetettyjä ajanjaksojaMäärittää taustalla oleva syy. "

"Minulla ei ole säännöllisiä ajanjaksoja, ja puuttuminen ei ole epätavallista. Minulla oli paljon stressiä, kun tulin raskaaksi, ja alun perin ajanjakson puuttuminen siihen asti. Olen nyt iloinen, että tein testin vainolla varma."

11. Pahoinvointi/aamutauti

Jotkut ihmiset valittavat pahoinvoinnista koko raskauden ajan ja toiset onnistuvat paeta siitä, se on yksi hyvin tunnustetuimmista raskauden oireista.Aamu-sairaus esiintyy yleensä 2-8 viikkoa raskautesi.Yksi teoria on, että se johtuu hormoniprogesteronin lisääntymisestä.Progesteroni ilmeisesti pehmentää kohdun lihaksia, jotka ovat valmiita synnytykseen, mutta se myös pehmentää mahalaukun lihaksia aiheuttaen pahoinvointia ja sairautta.

Tohtori Prudence Knight, Lancasterin lääketieteellisen käytännön yleislääkäri kertoo meille, että ”aamutauti on myös yleistä ja voi olla useita muotoja eri ihmisille, kuten pahoinvointi tietyinä vuorokauden tai koko päivän aikana.Oksentelu, huimaus tai yhdistelmä kaikkia näitä asioita.

Mitä muuta se voisi olla?

  • Ruoka myrkytys- Haittapuoli voi kestää jonkin aikaa ruokamyrkytyksen jälkeen.
  • Stressi- Pahoinvointi voi olla yksi tapa, jolla kehosi reagoi stressin tunteisiin hormonaalisten muutosten ja taistelu- tai lentovasteiden vuoksi.Nisarg Patelilla oli joitain näkemyksiä tästä aiheesta, jossa sanottiin, että "stressi ja ahdistus ovat yleisiä pahoinvointien syitä hedelmällisessä iässä olevilla naisilla, jotka eivät ole raskaana. Kun koemme akuutin stressin tai ahdistuksen, kehomme tuottavat hormoneja, jotka voivat saada meidät tuntemaan pahoinvointia.Tapoja selviytyä stressistä ja ahdistuksesta ovat tärkeitä, ja DR: n voi auttaa tässä. "
  • Yleiset vatsan häiriöt- Muut vatsan häiriöt voivat myös saada sinut tuntemaan olosi levottomaksi.Tohtori Nisarg Patel puhui meille tästä aiheesta sanomalla "ruuansulatusongelmat, kuten ärtyvän suolen oireyhtymä (IBS), haavaumat tai happamat refluksit voivat myös aiheuttaa pahoinvointiasi.Lisäksi ruokavalion muutosten tekeminen, kuten jalostettujen elintarvikkeiden rajoittaminen ja laukaisevien elintarvikkeiden välttäminen voi auttaa vähentämään oireita. "

12. Väsymys ja väsymys

Väsymystä on yksi varhaisista raskauden oireista, jotka voivat myös alkaa jo ensimmäisellä viikolla, ja johtuu siitä, että kehosi työskentelee ylitöitä valmistautuakseen vauvaan.

Layla Rumble lisää: ”Raskaus on väsyttävä prosessi ja voi ottaa tietullin energiatasolle kehosi muuttuessa.Siksi on hyvin yleistä olla väsynyt ja uupunut raskauden aikana, etenkin ensimmäisen kolmanneksen aikana, kun hormonit vaihtelevat eniten.

Ensimmäisen raskauskolmanneksen estrogeenitasojen nopea nousu yhdessä jatkuvasti lisääntyneen progesteronihormonien kanssa koko raskauden ajan on merkittävä rooli useimpien raskausoireiden, mukaan lukien väsymys, alkamisessa. "

”Minulle väsymys oli toisella tasolla.Sain tavanomaisen 8 tuntia yössä, mutta kamppailen pitää silmäni auki.Halusin vain makaamaan koko ajan. "

Mitä muuta se voisi olla?

  • Psykologinen- MukaanNHS, Selittämätön väsymys on yksi yleisimmistä syistä, miksi ihmiset näkevät yleislääkärinsä.Syyt voivat olla psykologisia, fyysisiä ja elämäntapauksia.Yleisiä psykologisia syitä ovat stressi, emotionaalinen shokki, masennus ja ahdistus.
  • Fyysinen- Vaikka fyysiset syyt vaativat lisätutkimuksia, raportti ehdottaa selittämättömän väsymyksen suurimpia syitäraudan puute anemia-kilpirauhasen vajaatoimintajauniapnea.
  • Elämäntapa- Nämä syyt liittyvät usein kiireiseen maailmaan, jossa elämme, mikä ei salli meidän kytkeä helposti pois päältä.Kiireinen oleminen voi saada ihmiset kuluttamaan liikaa alkoholia tai kofeiinia ja korvaamaan ravitsevat ateriat sokerilla ja rasvaisilla välipaloilla.Alkoholia, kofeiinia ja liian paljon tai liian vähän liikuntaa mainitaan selittämättömän elämäntapojen aiheuttaman väsymyksen tärkeimmät syyt.Jos sitä ei liity raskauteen, selittämättömistä väsymyksestä tulisi aina keskustella yleislääkärisi kanssa.

13. BackArches

Vaikka selkänojan saaminen on yksi hyvin yleisimmistä raskauden oireista, tuntuvat yleensä raskauden myöhemmissä vaiheissa ylimääräisen painon takia, se voi myös olla yksi varhaisista raskauden merkkeistä.Kipu on samanlainen kuin vatsakrampit ja kivut, jotka saat kuukautisi.Ja se johtuu vain siitä, että kehosi valmistautuu vauvaan.

Varhainen raskauden takaosa tapahtuu, koska kehosi nivelsiteet reagoivat automaattisesti raskauteen tulemalla pehmeämmäksi ja joustavammaksi, valmistamaan kehosi synnytykseen.Tämä ylimääräinen joustavuus voi rasittaa alaselän nivelille ja lantiolle, mikä johtaa alaselän kipuun.

Lääketieteellinen kouluttaja Brian Clark kertoo meille "varhaisen raskauden aikana naisilla voi kokea takaiskua erilaisista tekijöistä. Yksi yleinen syy on hormonaaliset muutokset, erityisesti hormonin rentoutumisen lisääntyminen, joka löysää ligamentteja ja niveliä synnytyksen valmisteluun. Tämä hormonaalinen muutos voi johtaaSuorittaaksesi selkälihaksia ja aiheuttaa epämukavuutta. Kohdun laajentuessa se voi painostaa takaosaa, myötävaikuttaen selkäkipuun. "

Mitä muuta se voisi olla?

  • Ajanjaksosi- MukaanTerveyslinja, naisille ominainen alaosa, voi olla merkki siitä, että kuukautisi on tarkoitus aloittaa.Se liittyy myös yleisesti endometrioosiin, tilaan, jossa kohtuun vuoraavat kudokset kasvavat sen sijaan;Alaselän ja lantion kipu ovat eräitä tilan yleisimmistä oireista.
  • Tuki- ja liikuntaelinten ongelmat- voi myös aiheuttaa alaselän kipuja, mukaan lukien lihasjännitys, iskias, herniated -levyt tai levyn rappeutuminen.Kivun hoidot riippuu taustalla olevasta syystä, ja monissa tapauksissa yleislääkäri voi helposti hoitaa sitä.Jos oireesi eivät parane tai yhtäkkiä pahenee, tarvitaan yleislääkärisi seuranta jatkotutkimusta varten.Brian Clark sanoo, että "on tärkeää huomata, että selkänojat eivät ole yksinomaan raskauden kannalta. Jos ei raskaana, selkäkipu voi liittyä useisiin tekijöihin, kuten huonoihin asentoihin, lihasjännitykseen, selkärangan olosuhteisiin, munuaisinfektioihin tai muihin taustalla oleviin sairauksiin. Se onSuositeltavaa neuvotella terveydenhuollon ammattilaisen kanssa tarkan selkäkipujen syyn määrittämiseksi ei-raskaana olevilla henkilöillä. "

"Minulla oli selkäkipuja koko raskauteni ajan. Heti alusta alkaen se oli vaikein oire minulle, huolimatta siitä, että minulle viitattiin fysioterapiaan."

14. Jalukrampit

Raskauden oireiden kuluessa on melko yleistä, että ihmiset kärsivät jalkakouristuksista raskauden aikana ja saatat huomata sen paljon enemmän varhaisessa vaiheessa.A: n mukaanHarvardin tutkimus, tämä on liitetty siihen, että veressäsi on vähemmän kalsiumia, koska vauva ottaa sen.

Dr. Nisarg Patel kertoi meille "jalan kouristuminen varhaisen raskauden aikana on melko yleistä - itse asiassa jopa 70% naisista kokee heidät jossain vaiheessa ensimmäisellä kolmanneksella. Näin tapahtuu, koska kehosi on tekemässä paljon hormonaalisia muutoksia, jotkaVoi johtaa elektrolyyttien, kuten magnesiumin ja kalsiumin, epätasapainoon. Tämä epätasapaino voi aiheuttaa lihaksillesi kouristuksen tai kouristuksen, mikä johtaa jalkakouristuksiin. "

Mitä muuta se voisi olla?

  • Venähdys- Liian paljon rasitusta jalan lihaksille tai raskaalle jalkapäivälle kuntosalilla voi johtaa jalkakouristuksiin.
  • Kylmä- Kylmä etenkin yöllä voi aiheuttaa jalkojen lihakset jännittyneiksi ja kouristuksiksi.
  • Kuivuminen- Juomasi nesteet antavat lihaksillesi rentoutua, ja jos ne kuivuvat, kouristuminen voi tapahtua.
  • Istuen paikallaan- Pitkät istunnon ajanjaksot voivat jättää lihakset samaan asentoon liian kauan, mikä johtaa kouristukseen ja kouristukseen.Jos istut pitkään, yritä ottaa aikaa liikkua, jos mahdollista.Dr. Nisarg Patel punnitsi meille muita mahdollisia tekijöitä, jotka kertoivat meille "yleiset sairaudet, kuten niveltulehdus, levottomat jalkojen oireyhtymä ja kuivuminen, voivat myös johtaa kivuliaisiin jalkojen kouristuksiin. Lisäksi, jos hän on äskettäin aloittanut uusia lääkkeitä tai lisäravinteitaSe voi vaikuttaa hänen kalsium- tai magnesiumpitoisuuksiinsa, nämäkin voivat olla vaikuttavia tekijöitä. "

15. Päänsärky

EräsopiskeluStanford Medicine ehdottaa, että varhaisen raskauden päänsärkyjen tarkka syy ei ole selvä.Ensimmäisellä kolmanneksella vaihtelevat hormonit ja veren tilavuus voivat olla vastuussa.Tyljyn yleisen päänsärkyjen voi liittyä stressiin ja väsymykseen, kun taas sinus liittyy usein nenän ruuhkiin ja vuotoon yleiseen nenään, joka on yleinen varhaisessa raskaudessa.

Nälkä ja matala verensokeri voivat myös laukaista päänsärkyä, ja kahvin yhtäkkiä pysäyttäminen voi aiheuttaa vetäytymistä.Naiset, jotka kärsivät pahoinvoinnista ja oksentelusta, voivat myös kuivua, aiheuttaen myös päänsärkyä.Migreenin riski voi myös kasvaa raskauden aikana, joskus pahoinvoinnin, oksentelun ja valon herkkyyden ohella.

”Olin vakuuttunut siitä, että päänsärky oli, koska en juonut tarpeeksi vettä.Myöhemmin sain tietää, että se oli hormoneja.Ja hormonipäänsärkyllä mikään vettä ei auta.Täytyy ajaa se ulos. "

Mitä muuta se voisi olla?

  • Jännitys-NHSHänellä on laaja neuvoja päänsärkyjen syistä raskauden ulkopuolella.Jännityspäänsärky on yksi niistä;Nämä ovat yleisiä ja niitä voidaan hoitaa kotona.Sinun on kuitenkin nähtävä yleislääkäri, jos koet ne usein tai ne ovat vakavampia.
  • Kuivuminen- Kun kuivuminen tapahtuu, aivosi ja muut kudokset kutistuvat ja aivojen kutistuessa se siirtyy pois kallosta.Tämä painostaa hermoja ja aiheuttaa päänsärkyä.
  • Silmäkanta- Tämä voi aiheuttaa epämukavuutta ja päänsärkyä, ja johtuu väärästä tarkennuksesta.Päänsärky voi myös laukaista liiallisella näyttöaikalla.
  • Alkoholi- Alkoholi on diureetikko ja johtaa nopeasti kuivumiseen ja siitä johtuviin päänsärkyihin.
  • Muutokset rutiiniin- Jotain niin yksinkertaista kuin rutiinin muuttaminen voi aiheuttaa päänsärkyä;Jos olet huolissasi saamasi päänsärkyjen lukumäärästä, puhu yleislääkärille.

16. Ruokahalu

Satunnainen raskaudenhaluon toinen yleisimmistä varhaisista merkeistä ja raskauden oireista.Se johtuu kehostasi, joka haluaa mitä tarvitsee.Jotkut sanovat, että he kaipaavat mutaa raskaana ollessaan, ja tämä voi johtua raudan puutteesta heidän veressään.Toiset haluavat yhdistelmiä, kuten kalaa ja jäätelöä.Tämä voi johtua proteiinin ja sokerin puutteesta.

Se ei tarkoita välttämättäTämä voi alkaa varhaisessa vaiheessa ja viimeisenä koko raskauden ajan.Vaikka sinun pitäisi antaa periksi näille himoille ja kuunnella kehoasi, jos pystyt, tee se turvallisesti ja kysy DR tai kätilöltäsi, jos olet koskaan epävarma.

Tohtori Nisarg Patel tarjosi näkemyksensä asiasta sanomalla, että "on olemassa useita mahdollisia selityksiä sille, miksi raskaana olevat naiset kokevat ruokahalua. Yksi uskotaan olevan hormoneja; raskauden aikana naisen keho tuottaa enemmän estrogeenia ja progesteronia, mikä voi laukaista haluntietyt ruuat.

Myös raskaana olevan naisen maku- ja hajun tunne voi kasvaa hänen hormoniensa muutosten vuoksi.Tämä voi johtaa lisääntyneeseen haluun tiettyihin makuihin tai hajuihin, joita hän ei ehkä ole huomannut aiemmin.

Toinen mahdollinen syy raskauden aikana ruoanhaluun on kehon ravitsemuksen tarve vauvan kasvun vuoksi.Raskaana olevia naisia kehotetaan hankkimaan riittävät määrät proteiineja, vitamiineja, mineraaleja ja muita ravintoaineita ruokavalionsa kautta- voi olla, että heidän ruumiinsa lähettävät signaaleja, että he tarvitsevat näitä ravintoaineita, jos he haluavat tiettyjä ruokia ".

Mitä muuta se voisi olla?

  • Huono dietti-Terveyslinjaovat tunnistaneet joukon fyysisiä ja henkisiä syitä ruoanhaluille.Pääosin tietyn ravintoaineen puute voi tarkoittaa, että kehosi alkaa haluta sitä tiettyä ruokaa.Huomaa, että sokerin himo voi olla merkki diabeteksestä sekä usein virtsaamisesta ja väsymyksestä - ota yhteyttä yleislääkäriin, jos olet huolissasi.
  • Stressi- Pysyvä stressi aiheuttaa lisämunuaisten vapauttamisen kortisoliin, mikä puolestaan kasvaa ruokahalua ja syömismotivaatiota.Jos stressiä ei lievitetä, jatkuva syömisen tarve voi jäädä.
  • Masennus- Mukavuusruoan himo on yleistä, kun olet masentunut, tarjoamalla nopean korjauksen mielialan nostamiseksi.

"Olin niin väsynyt toisen raskauteni aikana, kaikki ruumiini käski syödä hiilihydraatteja, huomasin usein haluavan pastaa aamiaiseksi!"

17. Tunne kuuma

Et ehkä edes huomaa eroa itse, mutta jos yrität vauvaa, olet ehkä kartoittanut kehon peruslämpötilaa.Tämä on kehosi lämpötila levossa.Koko syklin ajan kehon lämpötila vaihtelee ja jos se on ollut korkea 18 päivää tai enemmän, on todennäköistä, että olet raskaana.Normaali lämpötila on 96-98 ° F ja kun ovulaatio tai raskaana, se voi olla noin 97-99 ° F.

Tohtori Nisarg Patel kertoo meille, että kuumene varhaisen raskauden aikana on normaalia.Hän sanoi, että "raskauden aikana kuuma on normaalia, koska kehosi käy läpi monia fyysisiä, hormonaalisia ja aineenvaihduntamuutoksia kasvavan vauvan tukemiseksi. Jotkut tekijät, jotka vaikuttavat kuumenemaan raskauden aikana50%: iin raskauden aikana, mikä voi aiheuttaa verisuonien laajentumisen ja saada sinut tuntemaan olosi lämpimämmäksi.

Lisääntynyt aineenvaihdunta - kehosi tarvitsee enemmän energiaa ja kaloreita ravitsemaan vauvaasi, mikä voi nostaa kehon peruslämpötilaa ja saada sinut hikoilemaan enemmän.Hormonaaliset vaihtelut - Estrogeeni- ja progesteronitasojen muutokset voivat vaikuttaa kehosi lämpötilan säätelyyn ja aiheuttaa kuumia aaltoja tai äkillisiä lämmönpurskeita. "

Mitä muuta se voisi olla?

  • Sairaus–Tohtori Nisarg Patel sanoo "Jos lämpötila on vähintään 38 ° C), samoin kuin muiden oireiden, kuten vilunväristykset, päänsärky, kurkkukipu, yskä tai kehon kipu, sinulla voi olla tartunta, joka tarvitsee hoitoa tarvitsevan hoitoa. "
  • Ajanjaksosi- Lämpötilan vaihtelut ovat normaaleja syklin eri vaiheissa.
  • Hormonaaliset muutokset- Hormonien muutokset voivat tehdä kehostasi herkempiä pienimmille kehon lämpötilan muutoksille, jolloin olet tietoinen siitä, että tunnet olosi erittäin kuuma.

18. 'tunne' raskaana

Monet ihmiset huomaavat tuntevansa kohdun kouristusta yhtenä raskauden varhaisista merkkeistä.Voit jopa tuntea jakson kaltaisia kouristuksia tai jopa kipua toisella puolella.Yleisin syy tällaiseen kramppiin on, että kohtu on kasvussa.Tämä on normaalia kipua, ja sen tulisi odottaa terveellisessä raskaudessa.Saatat myös tuntea olevan "täynnä" tai "raskasta" kohtuun ympärillä, ja oikeastaan ei ole harvinaista kuulla, että varhaisessa raskaudessa jotkut ihmiset kuvaavat tunteitaan kuin he aloittavat kuukautisensa joka minuutti.

Mitä muuta se voisi olla?

  • Ajanjaksosi- Jos olet erääntynyt kuukautisi, saatat saada kuukautta edeltäviä kramppeja.
  • Lääketieteelliset kysymykset-Cleveland -klinikkatoteaa, että kohdun kasvaimet, vaihdevuosien tai muun syövän kaltaiset olosuhteet voivat aiheuttaa muutoksia hormonitasoon.Nämä muutokset voivat jäljitellä raskauden oireita, kuten puuttuvia ajanjaksoja, väsymystä tai painonnousua.
  • Väärä raskaus- Joskus vauvaa yrittäjiä voi kulua niin raskaana olevan ajatuksen kanssa, he osoittavat raskauden oireita - tätä kutsutaan pseudosyeesiksi.

19. Suuremmat rinnat

Saatat jo tietää, että yksi raskauden varhaisista merkkeistä ja yksi yleisimmistä raskauden oireista, joita monet ihmiset kokevat, on heidän rintakudoksensa muutokset.Ensimmäisen kolmanneksen loppua tai toisen kolmanneksen alkua, saatat huomata, että rinnat alkavat kasvaa.Tämä johtuu siitä, että rinnan sisällä olevat kudokset valmistautuvat hoitotyöhön.

Tohtori Nisarg Patel laajeni tätä meille, selittäen, että "raskauden laajentuneiden rintojen ensisijainen syy on lisääntynyt hormonien tuotanto naisen kehossa, erityisesti progesteronissa ja estrogeenissä. Nämä hormonit auttavat valmistamaan kehosi imettämiseen, joten se on täydellinenNormaali, jotta rinnat kasvavat suuremmiksi, kun olet raskaana. Muita oireita, jotka voivat liittyä rintojen suurenemiseen, sisältävät arkuuden ja kipeyden. "

Hän lisää "toinen potentiaalinen syy laajentuneisiin rintoihin raskauden aikana on nesteen pidättämistä. Kun kehomme ovat stressiä, ne vapauttavat tiettyjä hormoneja, jotka johtavat ylimääräisen veden varastointiin soluissamme ja kudoksissamme. Tämä voi johtaa turvonneeseen rintakudokseen. Onneksi tämäTurvotustyyppi katoaa yleensä toimituksen jälkeen tai sitä voidaan hallita elämäntapojen muutoksilla, kuten juomalla enemmän vettä tai kevyttä liikuntaa säännöllisesti. "

Mitä muuta se voisi olla?

  • Ajanjaksosi- Rintojen arkuus ja turvotus voivat olla toinen merkki siitä, että odotat kuukautisi.
  • Ruokia ja juomia- Jotkut, joilla on korkea kofeiinitaso tai suola, voivat aiheuttaa rintojen turvotusta.
  • Lääkkeet- Ehkäisylääkkeet voivat aiheuttaa lisääntynyttä rintojen koon.
  • Rintasyöpä- Katie ClarkImetys äitiJaetut näkemykset syistä, miksi rintojen arkuus liittyy ei-raskautta koskeviin kysymyksiin.Hän sanoi, että "hellä rinnat eivät ole tyypillisesti rintasyövän oire, mutta se voi liittyä tulehdukselliseen rintasyöpään harvinaisissa tilanteissa".
  • Fibrosystinen rintasairaus- Ei -syöpää aiheuttavat möykkyjä voi kehittyä rinnassa ja aiheuttaa turvotusta.Kaikki muutokset, joista olet huolissasi, pitäisi nähdä heti yleislääkäri.

20. Muutokset nännissä

Saatat huomata nännien muutokset yhtenä raskauden varhaisista merkkeistä.Ne voivat myös tulla suuremmaksi ja tummemmaksi raskautesi edetessä.Voit myös huomata pieniä, goosebump- tai pimple-tyyppisiä valkoisia alueita areolassa, mutta älä paniikkia, nämä ovat täysin normaaleja.Niitä kutsutaan Montgomeryn tuberkuloiksi.

Dr. Nisarg Patel kertoo meille "yksi nippin muutoksen tärkeimmistä syistä varhaisen raskauden aikana on hormonaalisia muutoksia. Raskaushormonit, kuten estrogeeni ja progesteroni, lisäävät rintojen ja nännien verenvirtausta ja herkkyyttä. Tämä voi johtaa kipeyteen ja arkuuden suhteen; monet raskaana olevat naiset kokevat kipeät tai hellä nännit yhtenä ensimmäisistä raskauden merkeistä. Tämä voi alkaa jo yhden tai kahden viikon kuluttua raskaudesta ja kestää ensimmäisen kolmanneksen loppuun saakka. Niänit saattavat tuntea olevansa herkkiä tai tuskallisiaKosketa, varsinkin kun käytät tiukkoja vaatteita tai rintaliivit. "

"Laajentumista voi tapahtua - rinnat ja nännit voivat kasvaa myös raskauden aikana, etenkin ensimmäisen kolmanneksen aikana. Tämä johtuu maitokanavien ja rauhasten kehityksestä, jotka valmistelevat imettämistä varten. Jotkut naiset voivat joutua ostamaan uusia rintaliivit taiKäytä rintatyynyjä niiden muuttuvien koon mukauttamiseen. "

Mitä muuta se voisi olla?

  • Syöpä- Nippien muutoksia tulisi tutkia osana säännöllistä tarkistusta rintasyöpään, seuraa näitä helppoja vaiheitaRintasi tarkistaminenmielenrauhan vuoksi.Dr. Nisarg Patel neuvoo "Jos nännit vuotavat tai kehittyvät rapeat haavaumat, se voi viitata harvinaiseen rintasyöpään, jota kutsutaan Pagetin nännistä. Tämäntyyppinen syöpä vaikuttaa nännin ja areolan ihosoluihin ja voi aiheuttaa kutinaa, palavaa, skaalaus tai haavaumat. Se voi liittyä myös rintojen tai kainaloon. Pagetin tauti vaatii leikkausta ja muita hoitoja syövän vaiheesta ja laajuudesta riippuen.
  • Ikääntyminen- Estrogeenitasojen vaihtaminen voi aiheuttaa normaaleja muutoksia nännien kokoon ja ulkonäköön.
  • Painonpudotus- Se voi tuntua oudolta, mutta laihtuminen voi myös muuttaa areolasi kokoa ja ulkonäköä.

21. Matala libido

On yleistä kärsiä matalasta libidosta raskauden varhaisessa vaiheessa.Rintasi voivat olla herkkiä, aiheuttaen sinulle vähän kipua, ja pahoinvointi ja väsynyt tunne voi vähentää seksuaalista ruokahaluasi.

Tohtori Nisarg Patel sanoo, että "yleisin syy alhaiseen libidoon varhaisessa raskaudessa on hormonaaliset muutokset. Hormoniprogesteroni kasvaa merkittävästi ensimmäisen kolmanneksen aikana, mikä voi johtaa väsymykseen ja seksuaalisen halun vähentymiseen. Muut hormonit, kuten estrogeeniLibidon väheneminen, koska ne voivat aiheuttaa emättimen kuivumista ja vähentää kiinnostustasi sukupuoleen. "

Hän lisää "Toinen yleinen syy alhaiseen libidoon on raskauden mukana tulevat fyysiset sivuvaikutukset. Aamu -sairaus, väsymys ja nilkkojen ja jalkojen turvotus ovat kaikki hyvin yleisiä ja voivat johtaa vähentyneeseen energiatasoon, joka voi vaikuttaa sukupuoleen., Monet naiset kokevat muutoksia kehon imagoon raskauden aikana, mikä voi vähentää heidän seksuaalista kiihtyvyyttään. "

Mitä muuta se voisi olla?

  • Uupumus- Syitä on paljon Miksi olet poistunut seksiä, ja uupumus on yleinen - kukaan ei ole mielialassa, kun he haluavat vain nukkua.
  • Stressi- Krooninen stressi voi muuttaa hormonitasoja ja johtaa alhaiseen libidoon.Se on myös häiritsevä tunne, joka voi ottaa mielesi pois haluamasta seksiä.
  • Emättimen kuivuus- Tämä tekee seksiä epämukavaksi, mikä johtaa väistämättä, että et halua sitä.
  • Hormonit- Pienet hormonit ikääntyessäsi voi vähentää seksi -haluasi.
  • Lääkitys- Joidenkin korkean verenpaineen ja masennuksen lääkkeiden tiedetään alentavan libidoa.
  • Ehkäisy- Joillakin pillereillä, laastareilla ja implantilla voi olla samanlaisia sivuvaikutuksia.
  • Alkoholi- Liian suuri osa siitä voi vaimentaa sitä halua.
  • Pitkän aikavälin olosuhteet- Tällaiset olosuhteet voivat aiheuttaa fyysisiä ja emotionaalisia syitä, jotka eivät halua seksiä.

22. Pännykset nännit

Jotkut ihmiset saavat pistely tunteen nänneissään yhtenä varhaisista raskauden merkeistä.Kehosi hormonien nousu aiheuttaa rintojen lisääntynyttä verenkiertoa, mikä aiheuttaa tämän pistelyn tunteen.

Dr. Nisarg Patel sanoo, että "jotkut raskaana olevat naiset saattavat tuntea pistely tunteen nänneissään. Tämä liittyy myös rintakudoksen lisääntyneeseen verenvirtaukseen ja hormonaaliseen aktiivisuuteen. Se on yleensä vaarattomia ja väliaikaisia, mutta se voi olla ärsyttävää joillekin naisille. "

Mitä muuta se voisi olla?

  • Ajanjaksosi- Kuukautisyklisi näyttää olevan vastuussa paljon.
  • Infektio- Edellytykset, kuten nänni -alueen sammas, voivat aiheuttaa pistelyä.Tohtori Nisarg Patel koki, että on tärkeää lisätä "Jos vain yksi nänni tai areola muuttuu koon, värin, muodon tai tekstuurin tai tunteen muutoksiksi, se voi osoittaa taustalla olevan ongelman, kuten hyvänlaatuinen kasvain, kysta tai kanavan karsinooma in situ (DCIS). Hyvänlaatuinen kasvain on ei-syöpää kasvua, joka voi aiheuttaa kipua tai epämukavuutta. Kysta on nesteen täytetty puss*, joka voi aiheuttaa sitkeyttä tai arkuutta. DCIS on varhaiskasvatus, joka sisältää epänormaalit solut maidon kanavien vuoraukseen.Nämä olosuhteet vaativat lisätestejä ja hoitoja niiden luonteesta ja vakavuudesta riippuen. "

23. Hengityksen lyhyys

Raskauden varhaisessa vaiheessa kehon progesteronin lisääntyminen saa sinut hengittämään useammin, mikä voi tuntua hengitysvaikutukselta.Lisäät myös jokaisen hengityksen kanssa ottamasi ilman määrää.Tunne voi olla hieman epätavallinen, mutta se on yleensä vaaraton.

Dr. Nisarg Patel tarjosi joitain selityksiä sanomalla, että raskauden varhaisen hengenahdistuksen aiheuttamat syyt on useita. Yksi yleinen syy on alhaisempi happitaso kehon hormonaalisten muutosten vuoksi. Kun kohtu laajenee kasvavan vauvan mukauttamiseksi, seVoi työntää kalvoasi ja keuhkoja, mikä vaikeuttaa hengittämistä syvästi.

Lisääntynyt progesteronitasot voivat myös johtaa hengitysvaikeuksiin, koska se rentouttaa hengitysteiden sileitä lihaksia, jotka voivat aiheuttaa hengenahdistuksen tunteen.Veren määrän ja verenkierron muutokset voivat myös olla tekijä.Toinen yleinen hengityksen syy varhaisen raskauden aikana on ahdistus tai stressi.

Stressihormonit, kuten adrenaliiniaAhdistus voi myös aiheuttaa kireyttä rinnassa, mikä vaikeuttaa täydellisen hengityksen.Lopuksi, anemia voi aiheuttaa hengenahdistusta varhaisen raskauden aikana alhaisen rautatason vuoksi.Anemia esiintyy, kun kehossasi ei ole tarpeeksi punasoluja hapen kuljettamiseen kehossa. "

Mitä muuta se voisi olla?

  • Rintainfektiot
  • Kylmyys- Vilustimella voi olla samanlainen vaikutus kuin rintainfektiot.
  • Allergiat- Ne voivat aiheuttaa selkeitä häiriöitä hengitysteillesi, mikä vaikuttaa hengityskykyyn.
  • Ahdistuneisuushäiriöt-Taistelu-tai-lennon tila vapauttaa adrenaliinin aiheuttaen kehon lämpötilan nousun.Ylimääräistä happea lähetetään lihaksillesi, mikä johtaa hengityksen lyhyyteen.Jos tämä oire vaikuttaa päivittäiseen elämääsi, sinun tulee puhua siitä ammattilaiselle.Tohtori Nisarg Patel neuvoo "Jos sinulla on edelleen hengitysvaikeuksia, keskustele lääkärisi kanssa muista mahdollisista hoidoista, kuten lääkkeistä tai terapiasta. He voivat työskennellä kanssasi kehittääksesi henkilökohtaisen hoitosuunnitelman, joka käsittelee henkesi taustalla olevia syitä".

Mistä muualla on apua

Jos sinulla on huolenaiheita raskauden missä tahansa vaiheessa tai tarvitset lisätietoja, katso kätilö, yleislääkäri tai käyNHS: n sivuraskauden oireista ja oireista.

Kuinka voit kertoa, oletko raskaana?

Tehokkain tapa vahvistaa, että olet raskaana, on raskaustestin kautta.Niitä voi ostaa kotona käytettäväksi tai voit suorittaa testin yleislääkärisi toimistossa.Raskaustestit tarkistavat raskauden hormonin, ihmisen koorion gonadotropiinin (HCG) läsnäolon virtsassa, jonka keho tuottaa raskauden jälkeen.

Yleislääkärit voivat myös testata raskautta verikokeen kautta, koska he voivat tarkistaa veressä olevan hormonin ja virtsan.Verikokeet voivat kertoa, oletko raskaana noin kuusi -kahdeksan päivää ovulaation jälkeen.

Kuinka luotettavia on kodin raskaustestejä?

NHS: n mukaan kodin raskauskokeet ovat luotettavia, kunhan noudatat ohjeita oikein.Se ei ehkä ole luotettava, jos et noudattanut ohjeita tai olet suorittanut testin liian aikaisin.

Suurin osa raskauskokeista voidaan suorittaa ensimmäisen menetettyjen ajanjakson jälkeen, kun kaikki testit tehdään ennen tätä aikaa, jolla on epätarkka riski.Ammattilaiset suosittelevat myös välttämään liian paljon nesteen juomista ennen testin tekemistä, koska se voi laimentaa HGC: n tason.

Negatiiviset testit eivät välttämättä ole luotettavia, jos olet ottanut sen liian aikaisin, koska HGC: n taso ei ehkä riitä sen ottamishetkellä.Testit voivat myös vaihdella herkkyytensä suhteen, joten on suositeltavaa lukea ohjeita perusteellisesti ennen sellaisen käyttöä, koska jokainen ei ole mitään takeita.

Vaihtoehtoisia tapoja tarkistaa raskaus

Jos et vielä halua ostaa testiä, on olemassa muita tapoja, joilla voit selvittää, oletko todennäköisesti raskaana vai et.Mutta muista, että tämä ei ole mitenkään tarkka, ja raskauskokeet ovat paras tapa vahvistaa raskautesi.

Kaikki yllä luetellut oireet voivat olla varhaisia raskauden merkkejä, mutta eivät aina tarkoita, että olet.Jos koet useita heistä kerralla, se voi olla merkki siitä, että on aika suorittaa testi.

ClearBluessa on aIlmainen online -tietokilpailuMikä kysyy sinulta kaikista oireista, samoin kuin mitä ehkäisyvälineitä olet käyttänyt, tarvittaessa.Se vie minuutteja, ja he voivat antaa sinulle neuvoja siitä, käyttääkö yhtä heidän testiinsä vai ei.

Tiedät myös oman kehosi paremmin kuin kukaan, joten voit tunnistaa mielialan merkittäviä muutoksia, fyysisiä muutoksia kehoosi etenkin vatsan ympärillä.Jos sinulla on säännöllisiä ajanjaksoja, kaikki muutokset kyseiseen rutiiniin voivat osoittaa, että odotat myös.

Tärkeä terminologia selitetty

  • ADHD- Lyhyesti huomion vajaatoiminnan hyperaktiivisuushäiriölle ADHD on tila, jossa henkilö on levoton ja jolla on vaikeuksia keskittyä.Oireita ovat lyhyt huomioväli, fidgeting ja käyttäminen ajattelematta.
  • Masennuslääkkeet- Lääkkeiden luokka, jota käytettiin suurten masennus- ja ahdistuneisuushäiriöiden hoitamiseen.Niitä voidaan käyttää myös kroonisen kivun ja riippuvuuden hoidossa.
  • Ahdistus- levottomuuden, huolen tai pelon tunne, joka vaihtelee lievästä vakavaan.
  • Virtsarakon kivet- Virtsarakon sisällä muodostuvat kovat mineraalit, kun se ei ole täysin tyhjä.Ne eivät välttämättä aiheuta oireita, jos riittävän pienet kulkevat virtsarakon läpi pissasi.
  • Keliakia- tila, jossa immuunijärjestelmäsi hyökkää omiin kudoksiin gluteenin syömisen jälkeen, estäen sinua ottamasta ravintoaineita.Oireita ovat ripuli, vatsakipu ja turvotus, ja tilaa hoidetaan gluteenittomalla ruokavaliolla.
  • Chadwickin merkki- Epäspesifinen, varhainen raskauden merkki, jolle on tyypillisesti karakterisointi kohdunkaulan, emättimen ja vulvan värimuutoksella.Tämä esittelee yleensä kuusi -kahdeksan viikkoa raskauden jälkeen, yleensä katoaa pian syntymän jälkeen.
  • Kemoterapia- Syövän vastaista syöpähoitoa käyttämällä syövän vastaisia lääkkeitä osana syövän parantamiseksi, pidentämisen tai oireiden vähentämiseksi.
  • Ummetus- Jos sinulla on vaikeaa ohittaa jakkarat tai siirtää niitä harvemmin kuin tavallisesti.
  • Masennus- Matala mieliala, joka kestää viikkoja tai kuukausia ja vaikuttaa jokapäiväiseen elämääsi.Oireita ovat onnettoman tai toivoton tunne, heikko itsetunto ja vaikeudet nautinnon löytämisessä toiminnastasi.
  • Levyn rappeutuminen-Rappeutuminen on normaali osa ikääntymistä.
  • Dyspressure- Makuhäiriö, jossa ihmiset kokevat, että kaikki ruuat maistuvat hapan, makea, katkera tai metallinen.
  • Fibrosystinen rintasairaus- Yleinen ja hyvänlaatuinen muutos rinnassa, jossa rintakudos muuttuu tiheäksi tai kuoppaiseksi.
  • Gastroenteriitti- Vatsan ja suolen tulehdus yleensä bakteeri- tai virusinfektiosta aiheuttaen oksentelua ja ripulia.
  • Gluteeni -intoleranssi- Toinen termi keliakialle.
  • Iensairaus- Ominaista punaiset ja turvonneet ikenet.Oireita ovat verenvuotokumit, turvonneet ikenet ja pahan hengenveto.
  • Herniated -levy
  • Kilpirauhasen vajaatoiminta- Kilpirauhasen vajaatoiminta, jossa kilpirauhanen ei tuota tarpeeksi hormoneja.Oireita ovat väsymys koko ajan, painonnousu ja kylmä.
  • IBS- Lyhyesti ärtyvän suolen oireyhtymälle IBS on yleinen tila, joka vaikuttaa ruuansulatukseen.Oireita ovat vatsakouristukset, turvotus, ripuli ja ummetus vaihtelevaan asteeseen ja ajan.
  • Implantaatio- Alkion kehityksen vaihe, jossa blastokysti kuoriutuu, kiinnittyy, tarttuu ja tunkeutuu naisen kohtuun seinään.
  • Ruoansulatushäiriöt- Nimi, joka on annettu närästys ja turvotus, jotka tapahtuvat syömisen jälkeen.Oireita ovat närästys, turvotus ja sairas.
  • Raudan puute anemia- Tila, jossa raudan puute johtaa punasolujen lukumäärän vähentymiseen.
  • Jacquemierin merkki- Emättimen limakalvon purppuran värimuutos raskauden varhaisessa vaiheessa.
  • Libido- Psykologinen asema tai energia seksuaalisen toiminnan harjoittamiseksi.
  • Vaihdevuodet- Kun nainen pysähtyy ajanjaksoihin, yleensä esiintyy 45–55 -vuotiaita.
  • Aamupahoinvointi- Tyyppinen pahoinvointi, joka vaikuttaa raskaana oleviin naisiin, joita tyypillisesti esiintyy muutaman ensimmäisen kuukauden aikana.Se voi vaikuttaa naisiin milloin tahansa vuorokauden aikana, ei vain aamulla.
  • Mahahaava- Leesio ruuansulatuskanavan limakalvossa, joka johtuu pepsiinin ja mahahapon ruuansulatuksesta.
  • Pseudosyesi- tila, jossa henkilöllä on kaikki raskauden merkit ja oireet ilman sikiötä.
  • Iskias- Kipu, jonka aiheuttavat ärtyneen hermon, joka yleensä vaikuttaa toiseen puoleen alhaalta tai pohjasta ja leviää alas yksi jalka.
  • Poskiontelon tulehdus- Missä sinus turvonna, yleensä infektion aiheuttama.
  • Uniapnea- Kun hengitys pysähtyy ja alkaa nukkumisen aikana.
  • Sammas- Hiiva- tai sieni -infektio, joka voi vaikuttaa emättimeen ja vulvaan.
  • Tyypin 2 diabetes- tila, joka aiheuttaa veressä liikaa sokeria, aiheuttaen vakavia terveysongelmia, jos niitä ei hoideta.
  • UTI- Lyhyesti virtsatieinfektioille, tämä on rakkoasi, munuaisten tai niihin kytkettyjen putkien infektio.
  • Vaginiitti- Kiuskuisuus ja turvotus emättimessä ja sen ympäristössä, usein infektioiden tai ärsytyksen aiheuttamat.
  • Ulkosynnyttimet- Termi, joka kuvaa kaikkia naisten ulkoisia sukupuolielimiä muodostavia rakenteita.Nämä ovat Mons pubis, Labia Majora, Labia Minora, klitoris, vestibulaariset lamput, vulva -vestibule, bartholiinin rauhaset, Skenen rauhaset, virtsaputket ja emättimen aukko.

Lisätietoja varhaisesta raskaudesta ja sen ulkopuolella, meidänRaskausviikko viikossaon hyödyllinen.Jos ihmetteletmitä syödäRaskauden aikana meillä on hyödyllisiä ja tukevia neuvoja.Kiinnostaako linea nigra?Selvitä mitä seRaskauden vatsaviivatarkoittaa, ja kaikki mitä sinun tarvitsee tietää siitä.

Viikon video:

Varhaiset raskauden merkit: 23 oireita, joista on oltava tietoisia (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Sen. Ignacio Ratke

Last Updated:

Views: 5682

Rating: 4.6 / 5 (76 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Sen. Ignacio Ratke

Birthday: 1999-05-27

Address: Apt. 171 8116 Bailey Via, Roberthaven, GA 58289

Phone: +2585395768220

Job: Lead Liaison

Hobby: Lockpicking, LARPing, Lego building, Lapidary, Macrame, Book restoration, Bodybuilding

Introduction: My name is Sen. Ignacio Ratke, I am a adventurous, zealous, outstanding, agreeable, precious, excited, gifted person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.