Varför äter min katt kattmynta - LoveCatsTalk.com (2024)

Hur gammal ska en katt vara för kattmynta

Vad gör kattmynta med katter?

De flesta kattungar kommer inte att reagera alls på kattmynta.

Kattungar under åtta veckor är ganska likgiltiga för denna växt. Det är inte förrän i sin sjunde månad som katter verkar visa en verklig uppskattning för det. Detta beror förmodligen på möjligheten att nepetalaktonen har en lukt som liknar kattferomoner, som en katt inte riktigt reagerar på förrän hon har uppnått sexuell mognad.

Sammanfattningsvis kan kattmynta och kattmynta leksaker säkert användas som rekreationsstimulerande medel för din katt om de används med måtta. Att äta kattmynta är ganska säkert, även om det kommer att ha en lugnande effekt snarare än stimulerande. Rådgör alltid med en veterinär innan du gör några drastiska förändringar i din katts kost.

Hur mycket kattmynta kan jag mata min katt

Även om kattmynta inte utgör någon verklig risk för din lurviga vän, är det fortfarande en bra idé att vara försiktig med hur mycket du ger dem. Katter behöver inte äta något grönt eftersom de är obligatoriska köttätare. Kattmynta utgör inte några näringsmässiga fördelar, så de äter just växtämne för känslan som den ger dem. Om de äter för mycket, kommer de att kasta tillbaka det eller ha diarré. Mindre bekymmer, men konsekvenser ändå.

Varför ska jag ge kattmynta till min katt

Det finns ingen hälsoskäl att ge kattmynta till din katt. Det kommer inte att göra dem fysiskt friskare. Men det finns två goda skäl till varför du kanske ändå vill överväga att ge din fyrbenta partner lite kattmynta.

För det första gillar katter det. Din katt kommer med största sannolikhet att njuta av kattmynta, vilket du lätt kommer att kunna se genom deras reaktion. Om de tycker om det och det gör dem gladare, varför beröva dem då och då glädje?

För det andra kan du få ett gott skratt av deras reaktion! Vissa katter har lustiga reaktioner på kattmynta, helt bryta från sina vanliga personligheter. Detta kan göra kattmynta lika roligt för dig som det är för din katt.

Läs också:Katt T-shirtdesigner

Är det ok att ge katter färsk kattmynta

Är kattmynta säker för katter? Det finns inga bevis för att kattmynta är skadligt för katter eller unga kattungar. Men om de äter mycket av de färska eller torkade kattmyntebladen kan de få en orolig mage tillsammans med kräkningar eller diarré. Kattmynta bör i alla fall erbjudas med måtta som en tillfällig, rolig behandling för din katt.

Var kan jag köpa en kattmynta

Varför äter min katt kattmynta - LoveCatsTalk.com (1)

Det finns många djuraffärer som redan har denna produkt, men om vi vill hitta fler alternativ är det bästa att gå till fältet online.

Formatet du vanligtvis kan hitta är uttorkad vanlig nepeta så den kommer att ha mer arom och är strimlad, detta format ger dem möjlighet att äta det lite i taget och slicka mer bekvämt för dem.

Kolla också:Vad betyder det när din katt knaprar på dig

Är alla katter lyhörda för kattmynta

Om din katt inte kunde bry sig mindre om kattmynta, oroa dig inte, de är inte konstiga. Jo det är de, men på ett normalt kattsätt! Tydligen,vetenskapen säger att bara cirka 50 % av katternapåverkas faktiskt av doften av kattmynta. Vissa katter kan också vara lite intresserade, eller inte lika påverkade som katter som de absoluta töntiga kattungarna du ser idenna Youtube-videonjuter av ett kattmyntahus.;;

Så vad gör kattmynta med katter

Katter är mottagliga för enflyktig oljafinns i stjälkar och blad påkattmyntaört.;När katter får en doft av kattmynta, beter de sig på samma sätt som honkatter i häftiga rörelser, konstiga tjut och allt. Denna upplevelse utan päls beror på den aktiva ingrediensen i oljan, nepetalakton. Det binder till receptorer inuti kattens näsa och gör dess sensoriska nervceller galna, enligt Daniel Rotman, VD förPrettyLitter.

Men när en katt äter örten har den en lugnande effekt. Om kattmyntan intas orsakar den trötthet och fungerar som ett lugnande medel. För katter som sniffar kattmynta och gnuggar mot växterna får de mer av de stimulerande effekterna, sade Rotman. Både att lukta och äta kattmynta är säkert för din kattfamiljemedlem.;Katter kan inte bara äta kattmynta godsakerdet bästa torrfodret för katterkommer att hålla över dem.

Rekommenderad läsning:Hur många kalorier ska katter äta

Kattmynta kan användas som ett lugnande bad

Om du behöver bada din katt av någon anledning kan kattmynta hjälpa till att göra den processen lite trevligare för er båda!

Kattmynta kan hjälpalugna irriterad hud, medan doften också hjälper till att slappna av din katt. Om din katt behöver ett medicinskt bad på grund av allergier eller hudtillstånd, kan kattmynta vara ett bra tillskott. Om din katt har rullat in något yucky ochbehöver desperat ett bad, men du har aldrig gett dem en innan, då kan kattmynta också hjälpa till att göra deras bad mer tilltalande.

Tillsätt bara en tesked torkad eller en halv tesked färsk kattmynta i en kopp kokande vatten. Låt det dra i fem minuter innan du tillsätter det till din katts badvatten. Kontrollera temperaturen innan du badar din katt,lägga till sitt medicinska schampoom nödvändigt. Doften av kattmynta kommer att finnas kvar på din katts päls, och örtinfusionen tränger igenom huden och hjälper till att lindra eventuell ömhet.

Vad du ska göra när kattmynta gör din katt aggressiv

Min katt efter att ha ätit kattmynta

Vissa katter har en aggressiv reaktion på kattmynta, även om det är ovanligt. Vanligtvis inträffar denna aggressiva reaktion hos män. Man tror att feromonerna som efterliknas av den aktiva föreningen i kattmynta är parningsferomoner; förklara reaktionen hos dessa katter. Om din katt råkar ha en aggressiv reaktion på kattmynta, är det bäst att helt enkelt avstå från att ge den åt din katt.

Läs också:Är lavendelväxt säker för katter

Varför påverkar kattmynta katter

Veterinärer och forskare är inte helt säkra på varför;nepetalakton;orsakar dessa reaktioner hos katter. En möjlighet är att doften liknar en som katter redan producerar, möjligen förknippad med;vara i säsong;.

Detta beror på att effekten av kattmyntan, och de beteenden den producerar, liknar katter som är brunstiga. Katter kanske inte svarar på kattmynta förrän de är 6 månader gamla, vilket också tyder på ett samband med sexuell mognad.

Vad vi vet är att när nepetalaktonen andas in binder den till receptorer i näsan och skickar meddelanden till den del av hjärnan som ansvarar för beteendet. Man trodde förr att;nepetalakton;härmade ett kattferomon, men det verkar som om det luktar med näsan snarare än med det vomeronasala organet, vilket är där;feromoner;detekteras.

Kattmynta påverkar dock bara cirka 60 procent av katterna, medan den återstående tredjedelen inte ger något svar alls. Det är också;ärftlig, och tros vara autosomalt dominant. Med andra ord, om någon av föräldrarna är lyhörd för kattmynta, är det troligt att kattungen också blir det.

Kattmynta; påverkar också andra katter, inklusive lejon och jaguarer, även om tigrar och bobcats inte svarade mycket om alls.

Kan katter äta kattmynta är kattmynta säkert för katter

Kattmynta, även känd somnepeta cataria, är en vanlig växt som tillhör familjen mynta. Det är en buske med fjäderlika, ljusgröna löv och lavendelblomningar som är lätta att odla i Nordamerika.

Kattmyntablommor är tänkta att bota hosta och bladen har använts för att skapa te. Det är också en nyckelkomponent i flera naturliga insektsmedel.

Ja, kattmynta är helt säker att äta och har inga beroendeframkallande egenskaper. Du bör dock vara försiktig och låta din katt äta kattmynta endast med måtta.

Kattmynta är mer en ört än en måltid, liknandepersiljaelleroregano. Därför, om din katt konsumerar för mycket av det, kan den få orolig mage.

Om du vill lära dig mer om ditt kattdjur och deras kärlek till kattmynta, fortsätt läsa!

  • Referenser
  • Läs också:Hur låg temperatur kan katter överleva

    Hur kattmynta får katter att reagera

    Denna intressanta växtört är erkänd som en del av mintfamiljen av växter och kattmynta aktiverar det lyckliga centrumet i en katts hjärna och väcker känslor av energi och njutning.

    Det är för att uttrycka det helt enkelt en humörhöjare för kattdjur och gör dem otroligt glada och aktiva under en kort stund.

    När en katt får kattmynta kanske den hoppar omkring glad eller springer runt lite, men efter att energikicken har tagit slu*t kommer de att känna sig lugna och nöjda och vilja slappna av.

    Den unika doften av denna växt tar över kattens luktsinne, varför de kan agera lite konstigt efter att ha doftat kattmynta.

    De kan se extatiska och hyperaktiva ut, men det finns ingen anledning att känna oro eller oro eftersom katten är säker och bara njuter.

    Det är intressant, men samtidigt som att lukta och rulla runt i kattmynta gör katter fulla av energi och saliga, så har att äta kattmynta motsatt effekt och påverkar dem väldigt olika.

    När katter äter kattmynta får de att känna sig sömniga och lugna, i princip den raka motsatta effekten som lukten av kattmynta ger dem.

    Men när de gnuggar in i kattmynta och bara luktar på växten kan de börja agera mer som en ung kattunge, se mer lekfull ut och rulla runt och gnugga ansiktet i myntan.

    De kan också hoppa runt kaotiskt och sprinta runt från rum till rum vilket är ganska gulligt att se i aktion.

    De kan också bara se otroligt avslappnade ut och blinka långsamt eller jama mycket.

    Denna effekt tenderar att bara vara några minuter eller från 5 till 15 minuter åt gången.

    Kan katter äta kattmynta:

    Varför äter min katt kattmynta - LoveCatsTalk.com (2)

    Du är här för att du vill vara säker på om Catnip är säkert för din katt. Fortsätt läsa för att få reda på svaret.

    Det här är en fråga som många av oss har ställt, och tyvärr kommer många av svaren vi hör få dig att klia dig i huvudet och undra vad i hela friden du ska göra med den.

    Så låt oss ta en titt på detta.

    Kattmynta är i mintfamiljen, och om du frågar om den kan ätas så kan den.

    Även om det inte är en vardaglig sak, räcker mintlukten för att fresta många av oss. Så kan katter äta kattmynta?

    Det är ett användbart svar på frågan som jag just ställde, men jag tror att vi kan göra bättre. Du måste ta reda på exakt vad din katt förväntar sig av miljön den lever i.

    Kattmynta är det vanliga namnet på växten, men det finns andra namn som den kan kallas, beroende på var den odlas.

    Det kallas ibland madagaskisk citronella, damiana eller till och med nepetalakton.

    Om du tänker på var katter kommer att få sin mat, misstänker jag att de kommer att snusa runt i trädgården vid tidpunkten för blomningen, så det kan vara ok. Faktum är att om din katt är mer av en freestyleätare, kan den mycket väl älska smaken av kattmynta.

    Du kan fråga din katt om den nyligen har flyttats eller om den har några nya jobb. Doften har varit känd för att hänga kvar ganska länge, så du kan ta reda på om din katt gillar den.

    Det är ofta goda nyheter att höra att din katt gillar något, eftersom det sista du vill ha är en katt som agerar.

    Du må gilla:Hur gamla måste katter vara för att bli avklagade

    Är vissa katter som inte påverkas av kattmynta

    Så om din katt inte svarar på kattmynta, inga bekymmer: det är inget fel på din katt. De saknar helt enkelt kattmyntegenen. Tänk också på att även om kattmynta vanligtvis betraktas som något som kommer att reta upp din katt, kan det också ha motsatt effekt. Kattmynta kan lugna och lugna vissa katter.

    Kan katter äta kattmynta blommor

    Ja, katter kan och kommer att äta blommorna från dina kattmyntaplantor. En katt som är känslig för kattmynta kommer i allmänhet att njuta av varje del av växten, till och med gå så långt att den gräver upp den för att knapra på rötterna. Vissa katter verkar ha en speciell förkärlek för blommorna medan andra föredrar bladen att knapra på. Det är ganska säkert att låta dina katter äta kattmyntablommor om de vill.

    Även om kattmyntablommor inte ger något näringsvärde till din katt, innehåller de samma aktiva ämnen som resten av växten och kan vara mycket njutbara för kattdjur. I vissa sällsynta fall kan en katt äta så mycket färsk kattmynta att illamående och diarré uppstår; detta är dock ovanligt och inte begränsat till blommorna. Katter tar vanligtvis vad de vill och slu*tar innan de blir sjuka, oavsett vilken del av växten de har ätit.

    Läs också:Hur man får en kattunge att slu*ta bita

    Vad gör kattmynta med katter och älskar alla katter det

    Kattmynta påverkar hjärnan på en katt när den andas in eller äts. När en katt hittar kattmynta kan den gnugga, rulla in, tugga, bita eller slicka den, vilket gör att örten träder i kraft och kommer in i hjärnan via näsan. Forskare är dock inte helt säkra på hur kattmynta påverkar vissa områden i kattens hjärna.En del efterforskningarhar visat att kattmynta när den luktar kan orsaka vissa "glada" kemiska reaktioner hos vissa vuxna katter, men när den äts är det mer sannolikt att det skapar en tröttare och "mjukare" kattunge. Detta kan bero på enärftlig anlag för kattmyntasom bara vissa katter har. Ändå en annanstudieföreslog attAlltkatter reagerar på kattmynta på något sätt. Det finns fortfarande mycket forskning att göra; vi vet bara inte ännu hur, och varför, katter kan bli galna efter kattmynta.;

    Varför gillar katter kattmynta

    Cat får kattmynta första gången till jul

    • Stift
    • E-post

    Gå igenom vilken djuraffär eller butik som helst och du kommer förmodligen att hitta ett urval av kattmyntaleksakerför katter. Kattmynta kan få din katt att agera som en kattunge igen, eller det kan till och med lugna dem till ett tillstånd av avslappning. Vad är dock kattmynta och varför reagerar vissa katter så drastiskt på det?

    Rekommenderad läsning:Hur kallt kan katter vara ute

    Den mest effektiva metoden att ge kattmynta

    Kattmynta kan köpas i ett par olika strukturer. Torkad kattmynta kan köpas i baljor, och det finns stänk som innehåller nepelaktonoljan. Du kan till och med utveckla kattmynta i din trädgård! Att hålla en balja med torkad kattmynta runt kan återuppliva din katts leksaker och kan på samma sätt stödja leksakens pivot.;

    Toy pivot är något som du aldrig riktigt kan skapa ett intellektuellt förbättrande hemklimat. Istället för att lämna hela kattens leksaker ute konstant, förvara en del av dem i ett lagerfack av plast överströdd med torkad kattmynta. En gång i veckan, ge facket en skaka och vänd in nya leksaker när du får gamla leksaker från hela ditt hem.;

    Torkad kattmynta fungerar i allmänhet bättre än att återuppliva leksaker framför duschar, eftersom stänken i allmänhet har mindre nepetalakton i sig. Men oljorna i torkad kattmynta kan i alla fall spridas efter en tid. Förvara eventuell oanvänd torkad kattmynta i kylaren för att utöka dess användbarhetstid.;

    Torkad kattmynta kan likaså strös ovanpå nya sängar och skrapstolpar/leksaker. Detta kan uppmana din katt till sina nya leksaker och sängar, snarare än att repa upp dina möbler.;

    Varför bryr sig min katt inte om kattmynta

    Så om din katt inte svarar på kattmynta, inga bekymmer: det är inget fel på din katt. De saknar helt enkelt kattmyntegenen. Som du kan se är kattmynta ett roligt och ofarligt sätt att underhålla dina katter. Men om din katt inte visar något intresse är det inget fel på honom heller; han saknar förmodligen bara genen.

    Du må gilla:Är ägg dåliga för katter

    Vid vilken ålder kan katter ha kattmynta

    Kattmynta är inte farligt för unga katter. Det finns ingen minimiålder när du kan börja erbjuda kattmynta till ditt husdjur.Som sagt, kattungar och yngre katter stöts ofta bort av doften i början. Deras luktsystem är mycket känsliga i denna ålder och inte helt mogna så de kan tycka att lukten av örten är överväldigande; de saknar också den respons som vuxna katter har på örten. Om du upptäcker att din unga katt bultar på torkad kattmynta eller kattmynta leksaker, vänta några veckor innan du försöker igen. Kattmynta känslighet kan sparka in mellan åtta och elva veckor.

    När katten är lite äldre kan kattmynta bli mer tilltalande. Du kommer att kunna berätta att dina katter är redo när de börjar visa intresse för kattmynta fyllda leksaker och andra föremål som har kommit i kontakt med örten. När de är gamla nog att njuta av det, kan du börja erbjuda din unga katt en liten nypa kattmyntaflingor eller en droppe olja på en leksak att nosa på. Enligt min erfarenhet är yngre katter kraftigare påverkade och kräver mindre doser för att uppleva effekt. Yngre kattmynta-användare verkar särskilt benägna att bli livliga och häftiga under inflytande av örten, med massor av storögda zoomar.

    Gör kattmynta verkligen katter "höga"

    Varför äter min katt kattmynta - LoveCatsTalk.com (3)

    De kan se lyckliga och euforiska ut, men vad är det egentligen som händer?

    Erbjud en nypa kattmynta eller en kattmynta fylld leksak till ditt husdjur, och hennes svar kan vara dramatiskt ... och fånigt. Hon kan rulla på rygg, rusa vilt runt, dregla, slicka kattmyntan och gnugga den i ansiktet och kroppen, eller floppa över och ligga där och spinna.;

    Hennes handlingar verkar fåniga och komiska och påminner lite om det okoordinerade och glada beteendet hos någon som har druckit lite för mycket eller är behagligt påverkad av droger.

    Men är det vad som händer här? gör detkattmyntagöra katter höga?

    Kattmynta tillhör mintfamiljen Lamiaceae, som inkluderar aromatiska örter som rosmarin, salvia, oregano och basilika. Den substans som spelar störst roll i den så kallade kattmyntaeffekten ihuskatterproduceras i specialiserade körtlar i kattmyntas blad och blommor och kallas nepetalakton, säger Jim Simon, professor i växtbiologi och meddirektör för Center for Sensory Sciences and Innovation vid Rutgers University i New Brunswick, New Jersey.;;

    "När du köper kattmynta eller kattmynta från en plantskola, är de vanligtvis hybrider som säljs för prydnadsändamål; de brukar inte locka katter eftersom de har väldigt lite nepetalakton, säger Simon till WordsSideKick.com.

    Du må gilla:Hur många kalorier bör en katt äta

    Varför äter min katt kattmynta - LoveCatsTalk.com (2024)
    Top Articles
    Latest Posts
    Article information

    Author: Allyn Kozey

    Last Updated:

    Views: 5471

    Rating: 4.2 / 5 (43 voted)

    Reviews: 90% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Allyn Kozey

    Birthday: 1993-12-21

    Address: Suite 454 40343 Larson Union, Port Melia, TX 16164

    Phone: +2456904400762

    Job: Investor Administrator

    Hobby: Sketching, Puzzles, Pet, Mountaineering, Skydiving, Dowsing, Sports

    Introduction: My name is Allyn Kozey, I am a outstanding, colorful, adventurous, encouraging, zealous, tender, helpful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.