Napanuoran korjausleikkaus (2024)

Umbilical Hernia Repair Surgery (1)

AtUPMC Pittsburghin lastensairaala, Uskomme, että vanhemmat ja huoltajat voivat edistää tämän leikkauksen menestystä ja kutsua sinut osallistumaan.Lue seuraavat tiedot oppiaksesi leikkauksesta ja kuinka voit auttaa.

Nopeat tosiasiat napanuoran korjausleikkauksesta

  • Napa tyrä on aukko vatsan alla olevalla alueella tai napanuorassa.
  • Napanuoran korjaaja on avohoitoleikkaus, joka tehdään samana päivänä leikkauskeskuksessa lastensairaalassa tai lasten pohjoisessa tai lasten eteläisen leikkauksen keskuksissa.
  • Lapsesi leikkaus tehdään yleisen anestesian (An-es-vartijan ya) alla, mikä tarkoittaa, että hän nukkuu leikkauksen aikana.
  • Kun tarvitaan yleistä anestesiaa, on olemassa erityisiä syömis- ja juomien sääntöjä, joita on noudatettava tunteina ennen leikkausta.
  • Leikkauksen aikana lapsellesi annetaan numboiva lääkitys suoraan viiluun (in-sizh-yun) tai leikkausvaikutteen lievittämiseksi leikkauksen jälkeen.
  • Tämä leikkaus kestää noin 45 minuuttia, mutta anestesiasta toipuminen saattaa kestää useita tunteja.

Mikä on napanuora tyrä korjaus?

Napanta (UM-Bill-IC-Kus) tai vatsakohtainen alue on luonnollinen heikko kohta vatsan seinämässä.Tässä heikossa paikassa voi esiintyä hernia, kun vatsan ympärillä olevat lihakset yhdistävä kova kudos ei sulje kokonaan syntymän jälkeen.Normaalisti tämä sulkemisprosessi valmistuu ensimmäisten päivien tai viikkojen aikana syntymän jälkeen.Tämä heikkous tai avaaminen antaa vatsan painikkeen ympärillä olevien kudosten painaa ulos, varsinkin kun lapsi itkee tai on suolen liike.Joskus se menee takaisin vatsaan, kun lapsi rentoutuu.Hernia sisältyy vuoraukseen tai "puss*in".

Napanuora -tyräkorjaus tehdään yleisen anestesian alla.Yleinen anestesia (An-es-varustettu-ya) saa lapsesi koko ruumiin menemään nukkumaan ja sitä tarvitaan leikkaukseen niin, että hänen refleksinsä ovat täysin rento.Yleinen anestesia tekee leikkauksesta helpompaa ja turvallisempaa tehdä, koska lapsesi ei tunne kipua tai hänellä ei ole muistia siitä.

Leikkaus

Kun lapsesi on rekisteröity, hänet viedään "pidätysalueelle", jossa tapaat anestesiologin ja kirurgin.Lasten anestesiologi - lääkäri, joka on erikoistunut lapsille anestesiaan - antaa lääkkeet, jotka saavat lapsesi nukkumaan leikkauksen aikana.Tällä hetkellä voit kysyä menettelyä koskevia kysymyksiä.

Kun kysymyksiin on vastattu ja leikkaussali on valmis, lapsesi viedään leikkaussaliin ja anestesia saa hänet nukkumaan.

Kun lapsesi nukkuu, leikkaus alkaa.

  • Kirurgisi tekee viillon navan alareunan ihon rypistykseen.
  • Seuraavaksi hän työntää tyräpän takaisin vatsaan ja sulkee aukon muutamalla liukenevalla ompeleella (Soo-Chers) tai ompeleilla, jotka liukenevat heidän omaansa.
  • Kirurgisi torjuu lihaksen vatsapainikkeen alapuolella oleva iho luomaan ”Innie” -vatsan ulkoasun.
  • Sitten hän sulkee ihon viillon liukenevien ompelien kanssa, joita ei ole nähty.Ennen viillon sulkemista kirurgi voi pistää pitkävaikutteisen paikallispuudutuksen vähentämään kipua leikkauksen jälkeen.
  • Jos lapsesi on vaipoissa, kirurgi soveltaa Dermabond ™ -sovellusta viiltoalueen peittämiseen.Dermabond ™ on eräänlainen "ihon liima", joka menee iholle nesteinä ja kuivuu kiinteänä.
  • Jos lapsesi on wc-koulutettu, kirurgi soveltaa steri-stripStm: tä.STERI-STRIPSTM ovat liima-aineita, joita käytetään joskus ihon matalissa leikkauksissa pistojen sijasta, jotta leikkauksen reunat pitävät toisiaan.Ne putoavat yksinään viillon parantuessa.
  • Lopuksi hän sijoittaa tilaa vievän puuvillasidon alueen.Tämän sidoksen tulisi pysyä 5 päivän ajan.
  • Parantumisen jälkeen viilto näyttää ihon rypistymiseltä.

Lasten toteuttavat kaikki varotoimenpiteet varmistaakseen, että lapsesi on turvallinen.Leikkaukseen osallistuvat riskit sisältävät:

  • Infektio (alle 1 prosenttia).
  • Verenvuoto (paljon vähemmän kuin yksi prosentti keskimäärin vähemmän kuin teelusikallinen).
  • Toistuminen (alle 1 prosenttia).

Kodin valmistelu

Kun yleistä anestesiaa tarvitaan, on tärkeitä syömis- ja juomien sääntöjä, joita on noudatettava tunteina ennen leikkausta.Eräänä arkipäivää ennen lapsesi leikkausta saat puhelun sairaanhoitajalta kello 1–9.(Sairaanhoitajat eivät soita näitä puheluita viikonloppuisin tai lomalla.) Pyydä paperia ja kynää, joka on valmis kirjoittamaan nämä tärkeät ohjeet.

  • Sairaanhoitaja antaa sinulle lapsesi iän perusteella erityisiä syömis- ja juoma -ohjeita.Seuraavassa on tavalliset syömisen ja juomisen ohjeet.Riippumatta siitä, mikä ikä lapsesi on, sinun tulee noudattaa sairaanhoitajan antamia erityisiä ohjeita.

Yli 12 kuukauden ikäisille lapsille:

  • Keskiyön jälkeen leikkausta edeltävänä iltana, älä anna kiinteää ruokaa tai selkeää nestettä.Se sisältää maidon, kaavan, mehut, joissa on massan, kahvin ja purukumia tai karkkeja.

ImeväisilleAlle 12 kuukautta:

  • Jopa 6 tuntia ennen suunniteltua saapumisaikaa, kaavalle syötetyille vauvoille voidaan antaa kaava.
  • Jopa 4 tuntia ennen suunniteltua saapumisaikaa, imetetyt vauvat voivat hoitaa.

Kaikille lapsille:

  • Anta vain 2 tuntia ennen suunniteltua saapumisaikaa, anna vain kirkasta nestettä.Kirkkaat nesteet sisältävät vesi, Pedialyte®, Kool-Aid® ja mehut, jotka voit nähdä, kuten omena tai valkoinen rypälemehu.Maito ei ole kirkas neste.
  • Kahden tunnin aikana ennen suunniteltua saapumisaikaa anna mitään syötävää tai juoda.

Menossa nukkumaan

Umbilical Hernia Repair Surgery (2)

Kun lapsesi on rekisteröity leikkaukseen, anestesian henkilöstön jäsen tapaa sinut ottamaan lapsesi elintärkeät merkit, paino- ja sairaushistoria.Vanhempana tai laillisena huoltajana sinua pyydetään allekirjoittamaan suostumuslomake ennen anestesian antamista.

  • Anestesiologi tapaa sinun ja lapsesi tarkistamaan lapsesi lääketieteelliset tiedot ja päättämään, millaista unilääkkeitä lapsesi pitäisi saada.
  • Jos lapsesi on erittäin peloissaan tai järkyttynyt, lääkäri voi antaa erityisen lääkityksen auttaakseen häntä rentoutumaan.Tämä lääkitys on maustettu ja tulee voimaan 10-15 minuutissa.
  • Jos haluat, voit mennä lapsesi kanssa huoneeseen, jossa leikkaus tehdään, ja pysyä unilääkkeiden annettaessa.
  • Nuoremmat lapset saavat unilääkkeitä "avaruusmaskin" kautta, joka kuljettaa ilmaa sekoitettuna lääkityksen kanssa.Lapsesi voi valita suosikki tuoksun, jonka maistaa naamion läpi virtaava ilma.Lapsesi on vielä hereillä, kun sitä ei käytetä laukauksia tai neuloja.
  • Vanhemmat lapset voivat valita lääkityksen saamisen naamion kautta tai suoraan laskimonsisäisen (IV) linjan kautta.
  • Kun lapsesi on nukahtanut, sinut viedään odotushuoneeseen.Jos sitä ei ole vielä tehty, IV käynnistetään siten, että lääkitys voidaan antaa lapsesi nukkumisen ajan koko leikkauksen ajan.

Ollessaan

Kun lapsesi nukkuu, hänen sykkeensä, verenpaine, lämpötila ja veren happitaso tarkistetaan jatkuvasti.Lapsellasi saattaa olla hengitysputki, joka on asetettu nukkuessaan.Jos käytetään hengitysputkea, lapsellasi voi olla kurkkukipu leikkauksen jälkeen.

  • Jotta lapsesi nukkuu leikkauksen aikana, hänelle voidaan antaa nukutuslääkkeitä maskilla IV -putken tai molempien läpi.Kun leikkaus on ohi, lääkkeet lopetetaan ja lapsesi alkaa herätä.

Herätä

Leikkauksen jälkeen lapsesi siirretään palautushuoneeseen.Sinua kutsutaan niin, että voit olla siellä, kun hän herää.

  • Anestesiasta tulevat lapset reagoivat eri tavoin.Lapsesi voi itkeä, olla kiusallinen tai hämmentynyt, tuntea olevansa sairas vatsaansa tai oksentaa.Nämä reaktiot ovat normaaleja ja katoavat, kun anestesia kuluu.
  • Kun lapsesi on paranemisessa, kirurgisi puhuu sinulle leikkauksesta.Se on hyvä aika kysyä kipulääkkeistä, ruokavaliosta ja aktiivisuudesta.
  • Sinulle kerrotaan, kuinka huolehtia lapsesi pukeutumisesta ennen kuin poistut sairaalasta.
  • Kun lapsesi on tarpeeksi hereillä, hänelle voidaan antaa popsicle® tai “slush” juoda palautushuoneessa.Kun anestesiologi näkee, että lapsesi voi pitää juoman ja hänen kivunsa hallitaan, voit mennä kotiin.Tämä kestää yleensä noin tunnin.

Vanhemman/huoltajan rooli leikkauksen aikana

Vanhemman tai huoltajan tärkein rooli on auttaa lastasi pysymään rauhallisena ja rentoutumassa ennen leikkausta.Paras tapa auttaa lasta pysymään rauhallisena on, että pysyt rauhallisena.

  • Sinua rohkaistaan puhumaan lapsesi kanssa tai pitämään hänen kättään ennen leikkausta, kun unilääkkeet annetaan ja toipumisen aikana.
  • Voit tuoda mukanaan "mukavuus" -tuotteen - kuten suosikki täytetyn eläimen tai “tyhjän” - lapsesi pitämiseksi ennen leikkausta ja sen jälkeen

Kotona leikkauksen jälkeen

Kun lapsesi on vapautettu ja menee kotiin, hän saattaa silti olla groggy ja sen pitäisi ottaa se päivälle helppoa.

Kun lapsesi on kotona, hänen ruokavalionsa tulisi rajoittaa nesteisiin, kuten veteen, Gatorade®, Popsicles® tai Kool-Aid®Koti.Jos lapsesi menee hyvin nesteillä parin tunnin kuluttua, hän voi kokeilla kevyttä ruokavaliota ja pehmeitä ruokia, kuten omenakastikkeita, keittoa, paahtoleipää, banaaneja, riisiä tai kuumaa viljaa.Vältä pitkään vatsassa pysyviä rasvaisia ruokia, kuten pizzaa ja pikaruokaa.Lapsesi voi jatkaa normaalia ruokavaliota seuraavana päivänä.

Kipulääke

Lapsesi tulee ottaa Tylenol® tai Motrin® 4 tuntia leikkauksen jälkeen, mikä auttaa epämukavuutta, kun anestesia kuluu.Näitä lääkkeitä tarvitaan harvoin 2 päivän kuluttua.Jos lapsesi on yli 5 -vuotias, kirurgisi antaa sinulle reseptin Tylenol®: lle kodeiinin eliksiirillä, jos lapsesi tarvitsee lisäkipulääkkeitä.Sinun ei tarvitse täyttää tätä reseptiä, ennen kuin näet kuinka lapsesi menee.

Umbilical Hernia Repair Surgery (3)Uiminen

  • Viiltoa ei pidä liottaa noin 5 päivää.
  • Jos lapsesi on vaipoissa, hän tarvitsee ”pese kangas” -kylpylät 4 - 5 päivän ajan.
  • Jos lapsesi on wc -koulutettu, hänen on otettava pesu -kangaskylpy 4–5 päivää, mutta voi olla lyhyt suihku 2 päivän kuluttua.Jos puuvillakastike kastuu, voit poistaa sen ja korvata sen nauhalla.

Toiminta

Operaation jälkeen toiminnan on oltava jonkin verran rajoitettu.

  • Kirurgisi määrittää, milloin lapsesi voi jatkaa normaalia toimintaa.
  • Lapsesi voi palata kouluun heti seuraavana päivänä ja varmasti 2 tai 3 päivän kuluessa leikkauksesta.
  • Ei pyöräilyä yhden viikon ajan.
  • Osallistuminen yhteysurheiluun ja kuntosaliluokkaan on sallittua vasta seuranta-tapaamiseen kirurgin kanssa (yleensä 4–6 viikkoa).
  • Uinti on sallittua viikon kuluttua leikkauksesta (mutta ei "tykkipalloja" tai vatsahenkilöitä).

Milloin soittaa kirurgille

Jos huomaat yli 101,4 astetta F, verenvuoto tai virheellinen hajuinen viemäröinti viillon ympärillä olevasta alueelta, soita lääkärille, joka teki leikkauksen heti.Soita myös lääkärille, jos lapsellasi on:

  • Lisääntynyt arkuus lähellä viiltoa.
  • Lisääntynyt turvotus tai punoitus viillon lähellä.
  • Lisääntynyt kipu, joka on selittämätön.
  • Pahoinvointi, oksentelu, ripuli tai ummetus, joka ei parane.

Lapsellasi on seurantavierailu kirurgin kanssa 4–6 viikkoa leikkauksen jälkeen.

Kysymykset

Jos sinulla on erityisiä kysymyksiä lapsesi leikkauksesta, sinun tulee keskustella niistä kirurgin kanssa ennen leikkausta.Voit soittaa lastenkirurgian jakautumiseen lasten ja pyytää keskustelemaan lapsesi kirurgin kanssa tai puhumaan hänen kanssaan leikkauksen edeltävän tutkimuksen aikana leikkauksen päivänä.

Erityistarpeita

Jos lapsellasi on erityistarpeita tai terveysongelmia, joista tuntuu, että lääkärin on tiedettävä, soita lastenkirurgian osastolle ennen leikkausta ja pyydä puhumaan sairaanhoitajan kanssa.On tärkeää ilmoittaa meille etukäteen mahdollisista erityistarpeista.

Napanuoran korjausleikkaus (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Cheryll Lueilwitz

Last Updated:

Views: 6464

Rating: 4.3 / 5 (74 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Cheryll Lueilwitz

Birthday: 1997-12-23

Address: 4653 O'Kon Hill, Lake Juanstad, AR 65469

Phone: +494124489301

Job: Marketing Representative

Hobby: Reading, Ice skating, Foraging, BASE jumping, Hiking, Skateboarding, Kayaking

Introduction: My name is Cheryll Lueilwitz, I am a sparkling, clean, super, lucky, joyous, outstanding, lucky person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.