Napanuora: Pitäisikö minun olla leikkaus? (2024)

Haluat ehkä sanoa sanan tässä päätöksessä, tai haluat ehkä noudattaa lääkärisi suositusta.Joko niin, nämä tiedot auttavat sinua ymmärtämään, mitkä ovat valintasi, jotta voit puhua lääkärillesi heistä.

Napanuora: Pitäisikö minun olla leikkaus?

1

Saada
Tosiasiat

2

Vertailla
Vaihtoehdot

3

-Si
Tunteet

4

-Si
Päätös

5

Tietokilpailu
Sinä itse

6

Yhteenvetosi

Saada tosiasiat

Vaihtoehtosi

  • Pyydä nyt leikkausta napanuoran korjaamiseksi, vaikka sinulla ei olisi oireita.
  • Ota "odota ja katso" lähestymistapa leikkaukseen, koska tyrä ei häiritse sinua paljon.

Tärkeimmät muistettavat kohdat

  • Herniat eivät katoa yksinään.Vain leikkaus voi korjata tyrä.
  • Monet ihmiset voivat viivästyttää leikkausta kuukausien tai jopa vuosia.Ja jotkut ihmiset eivät ehkä koskaan tarvitse leikkausta pienelle tyrälle.Jos tyrä on pieni ja sinulla ei ole oireita tai jos oireet eivät häiritse sinua paljon, sinä ja lääkärisi voivat yksinkertaisesti jatkaa oireiden tapahtumista.
  • Ajan myötä herniat yleensä kasvavat, kun vatsan lihasseinä heikentyy ja enemmän kudoksia putoaa läpi.
  • Monet lääkärit suosittelevat leikkausta, koska se estää harvinaisen, mutta vakavan ongelman, jota kutsutaan kuristumisesta.Tämä tapahtuu, kun osa suolen tai rasvakudoksen pala on loukussa tyrän sisällä ja se on katkaistu sen verenkierrosta.

Faqit

Mikä on napanuora?

Napa tyrä on pullistuma lähellä vatsasta tai napaa.Hernialla on puss*, joka voi pitää jonkin verran suolistoa, rasvaa tai nestettä.Nämä kudokset voivat pullistua aukon tai heikon pisteen läpi mahalaukussa.Sinulla on ehkä ollut tämä heikko kohta syntymästäsi lähtien, kun lihakset ja muut kudokset napanuoran ympärillä eivät sulkeutuneet kunnolla.

Aikuisilla napanuorat ovat yleisempiä naisilla, jotka ovat olleet raskaana useita kertoja, ylipainoisilla ihmisillä ja ihmisillä, joilla on ollut leikkaus vatsassa.

Miksi napanuora tyrä on korjattava?

Tekän korjaaminen voi lievittää kipua ja epämukavuutta ja saada pullistuma katoamaan.Hernia ei parane yksinään.

Lääkäri voi suositella leikkausta, jos:

  • Tyraasi on erittäin suuri.
  • Tyraasi häiritsee sinua.

Lääkäri suosittelee leikkausta heti, jos:

  • Sinulla on kipua, turvonnut vatsa tai muut merkkejä harvinaisesta, mutta suuresta ongelmasta, jota kutsutaan kuristumisesta taivangittu tyrä.Tämä voi tapahtua, kun suolisto jää loukkuun tyräpuss*in ja menettää verenkiertonsa.

Mitä tapahtuu napanuoran leikkauksessa?

Leikkauksen aikana lääkäri tekee pienen leikkauksen tai viillon juuri vatsan alapuolella.Jokainen kudokset, jotka pullistuvat tyräpuss*in, työnnetään takaisin vatsan sisälle.Vatsapainikkeen ympärillä olevat lihakset ja kudokset korjataan ja leikkaus on suljettu pistoilla.

Yleensä on vain pieni arpi, mutta jos tyrä on erittäin suuri, vatsa -painike ei ehkä näytä normaalilta.Suurimman osan ajasta kirurgi voi korjata tämän.Tällä leikkauksella on vähän riskejä.

Synteettistä laastaria tai verkkoa voidaan käyttää tyrän korjaamiseen.Laastarien käyttö on tulossa laajalle aikuisten herniaiden korjaamisessa.Laastari voi vahvistaa vatsan seinääsi, vähentää epämukavuutta leikkauksen jälkeen ja vähentää mahdollisuutta, että tyräkorjauksesi on tehtävä uudelleen.

Millaisia leikkauksia käytetään napanuoran hernian korjaamiseen?

Hernia -korjausleikkauksia on kahta tyyppiä:

  • Avoin tyräkorjausleikkaus.Hernia korjataan vatsan leikkauksen (viilto) kautta.Avoin leikkaus on turvallista ja tehokasta, ja se on tehty monien vuosien ajan.
  • Laparoskooppinen tyrän korjaus.Kirurgi asettaa ohuen, valaistun laajuuden pienen vatsan viillon läpi.Kirurgiset työkalut tyryn korjaamiseksi asetetaan muiden pienten viiltojen kautta vatsassa.Laparoskooppisella tyräleikkauksella voi olla joitain etuja avoimeen leikkaukseen verrattuna tietyissä tapauksissa.Tutkimukset osoittavat, että ihmisillä on vähemmän kipua tämän tyyppisen leikkauksen jälkeen ja he voivat palata töihin ja muihin toimintoihin nopeammin kuin avoimen korjauksen jälkeen.Mutta tämä leikkaus maksaa enemmän kuin avoimen korjauksen.

Se voi kestää jopa 4 viikkoa avoimen tyräleikkauksen jälkeen, ennen kuin voit aloittaa normaalin rasittavan toiminnan.Jos sinulla on laparoskooppinen leikkaus, voit toipua aikaisemmin.

Milloin on turvallista viivästyttää leikkausta?

Sinä ja lääkärisi ehkä haluat lykätä leikkauksen, jos:

  • Hernia on pieni ja sinulla ei ole oireita tai jos oireet eivät häiritse sinua paljon.
  • Hernia voidaan työntää takaisin vatsaan tai se katoaa, kun makaat.(Jos sitä ei voida työntää takaisin, leikkaus on tehtävä aikaisemmin.)

Voi olla myös hyvä idea lykätä leikkausta, jos:

  • Olet raskaana.
  • Sinulla on muita terveysongelmia, jotka tekevät leikkauksesta vaarallisen.

Keskustele lääkärisi kanssa ennen kuin käytät korsettia tai ristikkoja tyrään.Näitä laitteita ei suositella hernian hoitamiseen, ja joskus ne voivat tehdä enemmän haittaa kuin hyötyä.Tiettyjä tapauksia voi olla, kun lääkärisi mielestä ristikko toimisi, mutta nämä ovat harvinaisia.

Tyraasi voi pahentua, mutta se ei välttämättä.Ajan myötä herniat yleensä kasvavat, kun vatsan lihasseinä heikentyy ja enemmän kudoksia putoaa läpi.Mutta jotkut pienet, kivuttomat herniat eivät koskaan tarvitse korjausta.

Vertaa vaihtoehtoja

Vertailla

Mikä yleensä on mukana?

Mitkä ovat edut?

Mitkä ovat riskit ja sivuvaikutukset?

Olla leikkaus nyt Olla leikkaus nyt

  • Saatat nukkua operaation aikana.Tai lääkäri voi pitää sinut hereillä ja vain tunnistaa vatsan painiketta ympäröivän alueen.
  • Sinulla voi olla epiduraali, joka on lääke, joka tunnistaa kehosi injektion pisteen alapuolelle.Saatat pysyä hereillä toiminnan aikana.
  • Sinun ei tarvitse yöpyä sairaalassa.
  • Leikkaus estää harvinaisen, mutta vakavan ongelman, jota kutsutaan kuristukseksi.
  • Se lievittää tyrästä ja kaiken turvotusta tai tunteita, hinaamista tai polttamista tyrän alueella.
  • Hernia voisi tulla takaisin.
  • Leikkausriskeihin kuuluu:
    • Huono reaktio anestesiaan.
    • Infektio ja verenvuoto.
    • Suolen tai virtsarakon vauriot, jos leikkaus on laparoskooppinen korjaus.

Odota niin näet Odota niin näet

  • Saat säännölliset tarkistukset seuraamaan muutoksia.
  • Tarkkailet merkkejä tyrään liittyvistä ongelmista, kuten oksentelu, kipu tai turvonnut vatsa.
  • Sinulla ei ole leikkauksen riskejä tai kustannuksia.
  • Harvinainen, mutta vakava ongelma, jota kutsutaan kuristumisesta, voi tapahtua.

Henkilökohtaisia tarinoita napanuoran leikkauksen harkitsemisesta

Nämä tarinat perustuvat terveydenhuollon ammattilaisilta ja kuluttajilta kerättyihin tietoihin.Ne voivat olla hyödyllisiä, kun teet tärkeitä terveyspäätöksiä.

Olen raskaana ja minulla on pieni tyrä, joka ei satuta.Olen puhunut siitä lääkärini kanssa, ja hän sanoi, että minulla voisi olla leikkaus niin kauan kuin minulla on epiduraali eikä yleinen anestesia.Mutta hän sanoi, että voi olla parasta odottaa, kunnes olen saanut lapsia.On riski, että sain uuden tyrän, kun tulen uudelleen raskaaksi.Joten niin kauan kuin tyräni ei pahenee, odotan.

Brianna, ikä 32

Minulla on ollut hernia muutaman vuoden ajan.Lääkärini sanoi, että se on saattanut tapahtua, koska menetin paljon painoa ja vatsan lihakset olivat heikkoja.Joten aloin liikuntaa yrittääkseen vahvistua, ja minusta tuntuu hyvältä.Hernia ei ole koskaan häirinnyt minua, paitsi miltä se näyttää.Joten en tunne, että on nyt leikkauksen arvoinen.

Kassie, ikä 40

Minulla on ollut pieni napanuora useita vuosia, mutta olen periaatteessa jättänyt sen huomiotta.En ole suuri usko siihen, että annan ihmisten leikata vartaloani, joten halusin välttää leikkausta hinnalla millä hyvänsä.Mutta tyrä on todella alkanut vikata minua nyt, ja se on kasvanut ja se näyttää oudolta.Joten minulla on tapaaminen puhua lääkärini kanssa leikkauksesta.

Antonio, ikä 56

Olen sairaanhoitaja, ja joskus minun on nostettava potilaita ja muita raskaita asioita.Eräänä päivänä auttanut potilasta siirtymään pyörätuoliin, tunsin jotain outoa vatsassani.Myöhemmin huomasin pullistuman vatsan painikkeessani.Lääkärini sanoi, että se on saattanut tapahtua, koska olen viime aikoina saanut melko vähän painoa.Olen päättänyt mennä eteenpäin ja korjata sen, koska se on tavallaan tuskallinen ja se voi olla ongelma työni kanssa.

Robert, ikä 45

Mikä on sinulle tärkeintä?

Henkilökohtaiset tunteesi ovat yhtä tärkeitä kuin lääketieteelliset tosiasiat.Ajattele, mikä on sinulle tärkeintä tässä päätöksessä, ja osoita, kuinka sinusta tuntuu seuraavissa lausunnoissa.

Syyt kirurgiaan nyt

Syyt odottaa

Tekräni estää minua tekemästä päivittäistä toimintaa tai palaamasta töihin.

Tekräni ei häiritse minua ollenkaan.

Tärkeämpi

Yhtä tärkeä

Tärkeämpi

Haluan, että tyrä korjataan, kun vakuutukseni tai työntekijäni korvaukset auttavat kattamaan kustannukset.

Olen huolissani siitä, että voin varaa leikkaukseen.

Tärkeämpi

Yhtä tärkeä

Tärkeämpi

Aion matkustaa alueelle, jolla terveydenhuoltoa ei ehkä ole saatavilla, joten haluan huolehtia tästä nyt.

Minulla ei ole aikomusta matkustaa paikkoihin, joissa terveydenhuoltoa ei ehkä ole saatavilla.

Tärkeämpi

Yhtä tärkeä

Tärkeämpi

Leikkaus olisi minulle kätevää tällä hetkellä.

Tämä ei ole minulle hyvä aika saada leikkaus.

Tärkeämpi

Yhtä tärkeä

Tärkeämpi

Muut tärkeät syyt:

Muut tärkeät syyt:

Tärkeämpi

Yhtä tärkeä

Tärkeämpi

Missä nojaat nyt?

Nyt kun olet ajatellut tosiasioita ja tunteitasi, sinulla voi olla yleinen käsitys siitä, missä seisot tämän päätöksen suhteen.Näytä mikä tapa nojaat juuri nyt.

Leikkaus nyt

Odottaa leikkausta

Taipuminen jhk

Epävarma

Taipuminen jhk

Mitä muuta tarvitset päätöksen tekemiseen?

Tarkista tosiasiat

1.1,Yksi syy siihen, että minulla on leikkaus napanuoralle tyrästäni on estää harvinainen, mutta vakava ongelma, jota kutsutaan kuristuksille.
2.2,Tarvitsen leikkausta, vaikka tyräni on pieni eikä häiritse minua.
3.3,Voin odottaa, että tyräni poistuu yksinään.

Päätä mitä seuraavaksi

1.1,Ymmärrätkö käytettävissä olevat vaihtoehdot?
2.2,Oletko selkeä siitä, mitkä edut ja sivuvaikutukset ovat sinulle tärkeimpiä?
3.3,Onko sinulla tarpeeksi tukea ja neuvoja muiden valinnan tekemiseksi?

Varmuus

1.Kuinka varma sinusta tuntuu juuri nyt päätöksestäsi?

Etkö ole varma

Hieman varma

Todella varma

2.2,Tarkista, mitä sinun on tehtävä, ennen kuin teet tämän päätöksen.

Yhteenvetosi

Tässä on tietue vastauksistasi.Voit käyttää sitä keskustelemaan lääkärisi tai rakkaansa kanssa päätöksestäsi.

Sinun päätöksesi

Seuraavat vaiheet

Mihin suuntaan nojaat

Kuinka varma olet

Kommenttisi

Tietosi tosiasioista

Keskeiset käsitteet, jotka olet ymmärtänyt

Keskeiset käsitteet, jotka saattavat tarvita tarkistusta

Valmistautuminen toimimaan

Potilasvalinnat

Mikä on sinulle tärkeätä

Tulosta yhteenveto

Hyvitykset

Hyvitykset

Kirjoittaja HealthWise -henkilökunta
Ensisijainen lääketieteellinen arvioija E. Gregory Thompson MD - Sisätauuri
Ensisijainen lääketieteellinen arvioija Adam Husney MD - perhelääketiede
Ensisijainen lääketieteellinen arvioija Kathleen Romito MD - perhelääketiede
Ensisijainen lääketieteellinen arvioija Kenneth Bark MD - Yleinen leikkaus, paksusuolen ja peräsuolen leikkaus

Haluat ehkä sanoa sanan tässä päätöksessä, tai haluat ehkä noudattaa lääkärisi suositusta.Joko niin, nämä tiedot auttavat sinua ymmärtämään, mitkä ovat valintasi, jotta voit puhua lääkärillesi heistä.

Napanuora: Pitäisikö minun olla leikkaus?

Tässä on tietue vastauksistasi.Voit käyttää sitä keskustelemaan lääkärisi tai rakkaansa kanssa päätöksestäsi.

  1. Saada tosiasiat
  2. Vertaa vaihtoehtoja
  3. Mikä on sinulle tärkeintä?
  4. Missä nojaat nyt?
  5. Mitä muuta tarvitset päätöksen tekemiseen?

1. Hanki tosiasiat

Vaihtoehtosi

  • Pyydä nyt leikkausta napanuoran korjaamiseksi, vaikka sinulla ei olisi oireita.
  • Ota "odota ja katso" lähestymistapa leikkaukseen, koska tyrä ei häiritse sinua paljon.

Tärkeimmät muistettavat kohdat

  • Herniat eivät katoa yksinään.Vain leikkaus voi korjata tyrä.
  • Monet ihmiset voivat viivästyttää leikkausta kuukausien tai jopa vuosia.Ja jotkut ihmiset eivät ehkä koskaan tarvitse leikkausta pienelle tyrälle.Jos tyrä on pieni ja sinulla ei ole oireita tai jos oireet eivät häiritse sinua paljon, sinä ja lääkärisi voivat yksinkertaisesti jatkaa oireiden tapahtumista.
  • Ajan myötä herniat yleensä kasvavat, kun vatsan lihasseinä heikentyy ja enemmän kudoksia putoaa läpi.
  • Monet lääkärit suosittelevat leikkausta, koska se estää harvinaisen, mutta vakavan ongelman, jota kutsutaan kuristumisesta.Tämä tapahtuu, kun osa suolen tai rasvakudoksen pala on loukussa tyrän sisällä ja se on katkaistu sen verenkierrosta.

Faqit

Mikä on napanuora?

Napa tyrä on pullistuma lähellä vatsasta tai napaa.Hernialla on puss*, joka voi pitää jonkin verran suolistoa, rasvaa tai nestettä.Nämä kudokset voivat pullistua aukon tai heikon pisteen läpi mahalaukussa.Sinulla on ehkä ollut tämä heikko kohta syntymästäsi lähtien, kun lihakset ja muut kudokset napanuoran ympärillä eivät sulkeutuneet kunnolla.

Aikuisilla napanuorat ovat yleisempiä naisilla, jotka ovat olleet raskaana useita kertoja, ylipainoisilla ihmisillä ja ihmisillä, joilla on ollut leikkaus vatsassa.

Miksi napanuora tyrä on korjattava?

Tekän korjaaminen voi lievittää kipua ja epämukavuutta ja saada pullistuma katoamaan.Hernia ei parane yksinään.

Lääkäri voi suositella leikkausta, jos:

  • Tyraasi on erittäin suuri.
  • Tyraasi häiritsee sinua.

Lääkäri suosittelee leikkausta heti, jos:

  • Sinulla on kipua, turvonnut vatsa tai muut merkkejä harvinaisesta, mutta suuresta ongelmasta, jota kutsutaan kuristumisesta taivangittu tyrä.Tämä voi tapahtua, kun suolisto jää loukkuun tyräpuss*in ja menettää verenkiertonsa.

Mitä tapahtuu napanuoran leikkauksessa?

Leikkauksen aikana lääkäri tekee pienen leikkauksen tai viillon juuri vatsan alapuolella.Jokainen kudokset, jotka pullistuvat tyräpuss*in, työnnetään takaisin vatsan sisälle.Vatsapainikkeen ympärillä olevat lihakset ja kudokset korjataan ja leikkaus on suljettu pistoilla.

Yleensä on vain pieni arpi, mutta jos tyrä on erittäin suuri, vatsa -painike ei ehkä näytä normaalilta.Suurimman osan ajasta kirurgi voi korjata tämän.Tällä leikkauksella on vähän riskejä.

Synteettistä laastaria tai verkkoa voidaan käyttää tyrän korjaamiseen.Laastarien käyttö on tulossa laajalle aikuisten herniaiden korjaamisessa.Laastari voi vahvistaa vatsan seinääsi, vähentää epämukavuutta leikkauksen jälkeen ja vähentää mahdollisuutta, että tyräkorjauksesi on tehtävä uudelleen.

Millaisia leikkauksia käytetään napanuoran hernian korjaamiseen?

Hernia -korjausleikkauksia on kahta tyyppiä:

  • Avoin tyräkorjausleikkaus.Hernia korjataan vatsan leikkauksen (viilto) kautta.Avoin leikkaus on turvallista ja tehokasta, ja se on tehty monien vuosien ajan.
  • Laparoskooppinen tyrän korjaus.Kirurgi asettaa ohuen, valaistun laajuuden pienen vatsan viillon läpi.Kirurgiset työkalut tyryn korjaamiseksi asetetaan muiden pienten viiltojen kautta vatsassa.Laparoskooppisella tyräleikkauksella voi olla joitain etuja avoimeen leikkaukseen verrattuna tietyissä tapauksissa.Tutkimukset osoittavat, että ihmisillä on vähemmän kipua tämän tyyppisen leikkauksen jälkeen ja he voivat palata töihin ja muihin toimintoihin nopeammin kuin avoimen korjauksen jälkeen.Mutta tämä leikkaus maksaa enemmän kuin avoimen korjauksen.

Se voi kestää jopa 4 viikkoa avoimen tyräleikkauksen jälkeen, ennen kuin voit aloittaa normaalin rasittavan toiminnan.Jos sinulla on laparoskooppinen leikkaus, voit toipua aikaisemmin.

Milloin on turvallista viivästyttää leikkausta?

Sinä ja lääkärisi ehkä haluat lykätä leikkauksen, jos:

  • Hernia on pieni ja sinulla ei ole oireita tai jos oireet eivät häiritse sinua paljon.
  • Hernia voidaan työntää takaisin vatsaan tai se katoaa, kun makaat.(Jos sitä ei voida työntää takaisin, leikkaus on tehtävä aikaisemmin.)

Voi olla myös hyvä idea lykätä leikkausta, jos:

  • Olet raskaana.
  • Sinulla on muita terveysongelmia, jotka tekevät leikkauksesta vaarallisen.

Keskustele lääkärisi kanssa ennen kuin käytät korsettia tai ristikkoja tyrään.Näitä laitteita ei suositella hernian hoitamiseen, ja joskus ne voivat tehdä enemmän haittaa kuin hyötyä.Tiettyjä tapauksia voi olla, kun lääkärisi mielestä ristikko toimisi, mutta nämä ovat harvinaisia.

Tyraasi voi pahentua, mutta se ei välttämättä.Ajan myötä herniat yleensä kasvavat, kun vatsan lihasseinä heikentyy ja enemmän kudoksia putoaa läpi.Mutta jotkut pienet, kivuttomat herniat eivät koskaan tarvitse korjausta.

2. Vertaa vaihtoehtoja

Olla leikkaus nyt Odota niin näet
Mikä yleensä on mukana?
  • Saatat nukkua operaation aikana.Tai lääkäri voi pitää sinut hereillä ja vain tunnistaa vatsan painiketta ympäröivän alueen.
  • Sinulla voi olla epiduraali, joka on lääke, joka tunnistaa kehosi injektion pisteen alapuolelle.Saatat pysyä hereillä toiminnan aikana.
  • Sinun ei tarvitse yöpyä sairaalassa.
  • Saat säännölliset tarkistukset seuraamaan muutoksia.
  • Tarkkailet merkkejä tyrään liittyvistä ongelmista, kuten oksentelu, kipu tai turvonnut vatsa.
Mitkä ovat edut?
  • Leikkaus estää harvinaisen, mutta vakavan ongelman, jota kutsutaan kuristukseksi.
  • Se lievittää tyrästä ja kaiken turvotusta tai tunteita, hinaamista tai polttamista tyrän alueella.
  • Sinulla ei ole leikkauksen riskejä tai kustannuksia.
Mitkä ovat riskit ja sivuvaikutukset?
  • Hernia voisi tulla takaisin.
  • Leikkausriskeihin kuuluu:
    • Huono reaktio anestesiaan.
    • Infektio ja verenvuoto.
    • Suolen tai virtsarakon vauriot, jos leikkaus on laparoskooppinen korjaus.
  • Harvinainen, mutta vakava ongelma, jota kutsutaan kuristumisesta, voi tapahtua.

Henkilökohtaiset tarinat

Henkilökohtaisia tarinoita napanuoran leikkauksen harkitsemisesta

Nämä tarinat perustuvat terveydenhuollon ammattilaisilta ja kuluttajilta kerättyihin tietoihin.Ne voivat olla hyödyllisiä, kun teet tärkeitä terveyspäätöksiä.

"Olen raskaana ja minulla on pieni tyrä, joka ei satuta. Olen puhunut siitä lääkärini kanssa, ja hän sanoi, että voisin saada leikkauksen niin kauan kuin minulla on epiduraali eikä yleinen anestesia. Mutta hän sanoiVoi olla parasta odottaa, kunnes minulla on lapsia. On riski, että voisin saada uuden tytön, kun tulen raskaaksi. Joten niin kauan kuin tyräni ei pahene, odotan. "

- Brianna, ikä 32

"Minulla on ollut tyrä jo muutaman vuoden ajan. Lääkärini sanoi, että se on saattanut tapahtua, koska menetin paljon painoa ja vatsan lihakset olivat heikkoja. Joten aloin liikuntaa yrittää vahvistua, ja tunnen oloni hyväksi.Hernia ei ole koskaan todella häirinnyt minua, paitsi miltä se näyttää. Joten en tunne, että se on nyt leikkauksen arvoinen. "

- Kassie, ikä 40

"Minulla on ollut pieni napanuora useita vuosia, mutta olen pohjimmiltaan jättänyt sen huomiotta. En ole suuri uskoa antamaan ihmisten leikata kehoni, joten halusin välttää leikkausta hinnalla millä hyvänsä.Bug Me nyt, ja se on kasvanut ja se näyttää oudolta. Joten minulla on tapaaminen puhua lääkärini kanssa leikkauksesta. "

- Antonio, ikä 56

"Olen sairaanhoitaja, ja toisinaan minun on nostettava potilaita ja muita raskaita asioita. Eräänä päivänä auttanut potilasta siirtymään pyörätuoliin, tunsin jotain outoa vatsassani. Myöhemmin huomasin pullistuman vatsani.Lääkärini sanoi, että se on saattanut tapahtua, koska olen viime aikoina saanut melko vähän painoa. Olen päättänyt mennä eteenpäin ja saada sen korjaamaan, koska se on tavallaan tuskallinen ja se voi olla ongelma työni kanssa. "

- Robert, ikä 45

3. Mikä on sinulle tärkeintä?

Henkilökohtaiset tunteesi ovat yhtä tärkeitä kuin lääketieteelliset tosiasiat.Ajattele, mikä on sinulle tärkeintä tässä päätöksessä, ja osoita, kuinka sinusta tuntuu seuraavissa lausunnoissa.

Syyt kirurgiaan nyt

Syyt odottaa

Tekräni estää minua tekemästä päivittäistä toimintaa tai palaamasta töihin.

Tekräni ei häiritse minua ollenkaan.

Tärkeämpi

Yhtä tärkeä

Tärkeämpi

Haluan, että tyrä korjataan, kun vakuutukseni tai työntekijäni korvaukset auttavat kattamaan kustannukset.

Olen huolissani siitä, että voin varaa leikkaukseen.

Tärkeämpi

Yhtä tärkeä

Tärkeämpi

Aion matkustaa alueelle, jolla terveydenhuoltoa ei ehkä ole saatavilla, joten haluan huolehtia tästä nyt.

Minulla ei ole aikomusta matkustaa paikkoihin, joissa terveydenhuoltoa ei ehkä ole saatavilla.

Tärkeämpi

Yhtä tärkeä

Tärkeämpi

Leikkaus olisi minulle kätevää tällä hetkellä.

Tämä ei ole minulle hyvä aika saada leikkaus.

Tärkeämpi

Yhtä tärkeä

Tärkeämpi

Muut tärkeät syyt:

Muut tärkeät syyt:

Tärkeämpi

Yhtä tärkeä

Tärkeämpi

4. Missä nojaat nyt?

Nyt kun olet ajatellut tosiasioita ja tunteitasi, sinulla voi olla yleinen käsitys siitä, missä seisot tämän päätöksen suhteen.Näytä mikä tapa nojaat juuri nyt.

Leikkaus nyt

Odottaa leikkausta

Taipuminen jhk

Epävarma

Taipuminen jhk

5. Mitä muuta tarvitset päätöksen tekemiseen?

Tarkista tosiasiat

1. Yksi syy siihen, että minulla on leikkaus napanuoralle tyrästäni on estää harvinainen, mutta vakava ongelma, jota kutsutaan kuristuksille.

  • Totta
  • Väärä
  • en ole varma

Olet oikeassa.Monet lääkärit suosittelevat leikkausta, koska se estää kuristusta, mikä tapahtuu, kun kudospala jää loukkuun tyrän sisälle ja katkaisee sen verenkierrosta.

2. Tarvitsen leikkausta, vaikka tyräni on pieni eikä häiritse minua.

  • Totta
  • Väärä
  • en ole varma

Olet oikeassa.Jos tyräsi on pieni ja oireesi eivät häiritse sinua, voit viivästyttää leikkausta.Jotkut ihmiset eivät koskaan tarvitse leikkausta.

3. Voin odottaa, että tyräani poistuu yksinään.

  • Totta
  • Väärä
  • en ole varma

Olet oikeassa.Napa tyrä ei katoa yksinään.Vain leikkaus voi korjata sen.

Päätä mitä seuraavaksi

1. Ymmärrätkö käytettävissä olevat vaihtoehdot?

2. Oletko selkeä siitä, mitkä edut ja sivuvaikutukset ovat sinulle tärkeimpiä?

3. Onko sinulla tarpeeksi tukea ja neuvoja valinnan tekemiseksi?

Varmuus

1. Kuinka varma sinusta tuntuu nyt päätöksestäsi?

Etkö ole varma

Hieman varma

Todella varma

2. Tarkista, mitä sinun on tehtävä, ennen kuin teet tämän päätöksen.

  • Olen valmis ryhtymään toimiin.
  • Haluan keskustella vaihtoehdoista muiden kanssa.
  • Haluan oppia lisää vaihtoehdoistani.

Hyvitykset

Ohella HealthWise -henkilökunta
Ensisijainen lääketieteellinen arvioija E. Gregory Thompson MD - Sisätauuri
Ensisijainen lääketieteellinen arvioija Adam Husney MD - perhelääketiede
Ensisijainen lääketieteellinen arvioija Kathleen Romito MD - perhelääketiede
Ensisijainen lääketieteellinen arvioija Kenneth Bark MD - Yleinen leikkaus, paksusuolen ja peräsuolen leikkaus

Huomaa: "Tulostinystävällinen" -dokumentti ei sisällä kaikkia online-asiakirjassa käytettävissä olevia tietoja. Jotkut tiedot (esim. Ristiviittaukset muihin aiheisiin, määritelmiin tai lääketieteellisiin kuviin) on saatavana vain online-versiossa.

Napanuora: Pitäisikö minun olla leikkaus? (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Greg Kuvalis

Last Updated:

Views: 6466

Rating: 4.4 / 5 (75 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Greg Kuvalis

Birthday: 1996-12-20

Address: 53157 Trantow Inlet, Townemouth, FL 92564-0267

Phone: +68218650356656

Job: IT Representative

Hobby: Knitting, Amateur radio, Skiing, Running, Mountain biking, Slacklining, Electronics

Introduction: My name is Greg Kuvalis, I am a witty, spotless, beautiful, charming, delightful, thankful, beautiful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.