Den stora debatten efter en kastrering: E-halsband eller hundblöjor? (2024)

E-halsband eller hundblöjor? Det är frågan. Det har varit brukligt för vissa husdjursföräldrar att få sina hundar kastrerade eller kastrerade. De gör det eftersom kastrering/kastrering är ett utmärkt sätt att förhindra livmoderinfektioner och prostataproblem.

"Medan den traditionella åldern för kastrering/kastrering är sex till nio månader, kan valpar så unga som åtta veckor gamla redan genomgå denna process så länge de är i gott skick."

Den stora debatten efter en kastrering: E-halsband eller hundblöjor? (1)

Spaying "tämjer" din honhund, eftersom intakta hundar kommer att gå in i värmecykler och ibland uppvisa vissa oönskade beteenden, som att yla och råka ut för olyckor i huset mer än vanligt. Kastrering, å andra sidan, kommer vanligtvis att hjälpa till att lugna din hanhund som försöker uppvakta en kompis. En intakt hane kan ägna sig åt beteenden som att springa iväg och hitta alla möjliga sätt att "komma överst" på en hona i brunst. Även vältränade hundar kan bli överväldigade av naturliga instinkter som kan leda till oönskade eller till och med osäkra dräktigheter.

Dessutom erbjuder kastrering och kastrering livslånga fördelar för din pälsbaby. EnligtAmerican Society for the Prevention of Cruelty to Animals® (ASPCA®), när du kastrerar eller kastrerar din hund kan den leva ett längre liv. Kastrering hjälper till att minska riskerna för att din honhund ska utveckla livmoderinfektioner och bröstkörtelcancer, och kastrering hjälper till att förhindra testosteroncancer och prostataproblem.

Kastrering och kastrering är en operation som din hund måste genomgå för att få ett fullt grepp om dess fördelar och varje operation måste alltid hanteras väl för snabbare återhämtning. I den här artikeln kommer vi att prata om den bästa tiden att sterilisera eller kastrera din hund, och vilken som är bättre att använda somtäckning för snittstället: e-halsband eller hundblöjor. Ett e-halsband för hundar efter operation kan hjälpa till att förhindra slickning och infektion genom att blockera åtkomsten runt hundens huvud. Hundblöjor efter operationen gör det motsatta och blockerar snittstället. Så, vilket är bättre? Låt oss ta en titt!

NÄR SKA SPAYA ELLER NEUTERA

Spaying hänvisar till avlägsnande av en honhunds reproduktionsorgan (äggstockar och livmoder), medan kastrering är det förfarande som görs på hanhundar (borttagning av testiklar och deras tillhörande strukturer).

Den traditionella åldern förkastrering och kastreringär sex till nio månader, den föreslagna åldern kan variera beroende på ras, storlek och veterinärens rekommendationer. I vissa fall kan valpar yngre än sex månader genomgå denna process om de är i gott skick och har rätt vikt. Äldre hundar kan också fortfarande gå igenom processen, även om det kommer att finnas en högre risk för postoperativa komplikationer, särskilt hos äldre hundar.

För att veta bäst när det är rätt tid att sterilisera eller kastrera din furbaby, kontakta din veterinär eftersom flera faktorer kan påverka rätt tidpunkt för kastrering eller kastrering. En faktor är din hunds ras. Studier visar att större hundraser mognar lite senare jämfört med mindre hundraser.

En annan faktor är också din hunds livssituation. Om du har han- och tikhundar som bor tillsammans bör de kastreras eller kastreras innan någon tik blir brunstig för att undvika oplanerad avel. En annan faktor är din hunds hälsotillstånd. Deras hälsa spelar en stor roll i tidpunkten för kastreringen. Se till att din furbaby går igenom en fullständig och grundlig kontroll för att veta om de har några hälsoproblem. Din veterinär kommer att utföra en serie undersökningar och tester för att veta om eventuella befintliga hälsoproblem hos din päls.

Viktigast av allt är att din hunds hälsotillstånd spelar en stor roll i tidpunkten för kastreringen. Se till att din furbaby går igenom en fullständig och grundlig kontroll för att veta om hon eller han har några hälsoproblem. Du känner din hund bäst och du kommer att veta om något är fel på henne. Du kan också ta henne till veterinären eftersom veterinären kommer att utföra undersökningar, blodprover etc för att veta om eventuella hälsoproblem hos din päls.

E-halsband eller hundblöjor?

Efter operationen kommer din hund att uppleva ett visst obehag. Du kommer förmodligen att göra några förebyggande åtgärder för att din hund inte ska tafsa, slicka eller skrapa snittstället för snabbare sårläkning och återhämtning. Men att bara lämna såret och förbandet som det är kanske inte räcker eftersom hundar kan bli ihållande. Det är därför extra skydd behövs för att förhindra att din hund av misstag orsakar ytterligare skada eller obehag.

Den stora debatten efter en kastrering: E-halsband eller hundblöjor? (2)

De flesta husdjursföräldrar slits mellan att använda e-halsbandet eller att använda hundblöjor. Här har vi listat för- och nackdelar med var och en för att hjälpa dig att bestämma vad du ska använda:

E-krage

E-kragen är också känd som den elisabetanska kragen eller den ökända "skamkonen". E-halsbandet för hundar efter operation är en husdjurskon som hindrar din hund från att vända sin kropp för att tugga, slicka eller tafsa på några operationsområden, sår eller skador. Konen är viktig för att påskynda läkningsprocessen. Ett e-halsband för hundar efter kastrering eller kastrering är ett populärt sätt att förhindra att de stör stygnen.

Det vanliga e-halsbandet i hårdplast är dock inte kul för hundar att bära. Det kallades inte "skamskotten" utan anledning. Den dåliga sidan är att vissa e-halsband inte passar din hunds hals bra. Om den är för stor kommer din hund inte att kunna äta eller dricka ordentligt. Om det är för litet kommer de enkelt att kunna vända sig om och komma åt sitt sår, vilket absolut besegrar hela syftet.

Fast beslu*tna hundar kommer snabbt att ta bort halsbandet från halsen. Förhoppningsvis kommer de inte att vara på väg till ett snitt, men oftare än inte kommer de att vilja slicka eller tugga på det. Eftersom e-halsbandet normalt rekommenderas att sitta på i några veckor kan din hund bli allt smartare i metoder för att ta bort det. När din hund börjar må bättre dagarna efter operationen kan den bli allt mer intresserad av att ta bort e-halsbandet som de tycker är irriterande.

Hundblöjor

Kan hundar ha blöjor efter kastrering eller kastrering? Ja!Pet Parents® tvättbara hundblöjorär ett utmärkt verktyg för hantering efter operation. De är lätta att använda och har ett brett utbud av hundblöjstorlekar, så du kommer säkert att hitta rätt passform för din hund. Dessa är också användbara speciellt för hundar som precis har gått igenom kastrering eller kastrering och har svårt att kissa och bajsa.

EnligtPetMD, kan en hund med smärta vara ovillig att flytta efter operationen, vilket kan leda till olyckor inne i huset. Hundblöjor gör detta inga problem alls samtidigt som snittstället skyddas. Se bara till att regelbundet byta din hunds blöjor om de smutsar ner dem. Du kan tänka på dem som hundbyxor för att förhindra slickning, men de är också till hjälp om din hund inte mår som bäst.

Hundblöjor kan användas för hundar som fortfarande försöker återställa sin balans och rörlighet efter kastreringen eller kastreringen. Dessa är också bäst för hundar som fortfarande känner sig för svaga för att gå ut ur huset för att potta. Att använda hundblöjor efter kastrering eller kastrering kan hjälpa till att förhindra olyckor i ditt hem, eftersom din hund kanske inte känner sig själv på några dagar.

Det finns tvättbara blöjor som inte har någon "krymplig" eller obekväm konsistens som gör att många hundar ogillar engångsblöjor som gör det. Dessa kan tvättas om och om igen, de är kraftiga och kommer inte att slita sönder någon gång snart. Skadliga färgämnen och kemikalier finns inte heller, så detta är förmodligen det säkraste och hälsosammaste för din hund.

Dessa kan tvättas om och om igen, de är kraftiga och kommer inte att slita sönder någon gång snart. Skadliga färgämnen och kemikalier finns inte heller, så detta är förmodligen den säkraste och hälsosammaste typen för din hund.

Hundblöjor kan användas för hundar som fortfarande försöker återställa balansen och rörligheten efter kastreringen. Dessa är också bäst för hundar som känner sig för svaga ännu för att gå ut ur huset för att potta. Du kan också lägga tillPawtect®-kuddarför det extra läckageskyddet. Medan magband, å andra sidan, kan lindas runt din furbabys snittplats för att förhindra att han kliar, slickar eller biter den för att undvika infektioner och komplikationer. Den enda nackdelen? Städningen inblandade. Men rengöringen är enkel eftersom du bara behöver ta bort den smutsiga blöjan och ersätta den med en annan. Denna nackdel är ingenting jämfört med det belopp du sparar, din hunds välbefinnande och den tjänst du gör för miljön.

Den stora debatten efter en kastrering: E-halsband eller hundblöjor? (3)

Din hunds återhämtning efter sterilisering/kastreringsoperation

Du kan i hög grad hjälpa din furbaby att få en säker, snabb och bekväm återhämtningsperiod efter att ha genomgått sterilisering/kastrering genom att tänka på följande do's and don'ts.

  • Håll din furbaby i ditt hus och borta från andra husdjur eller herrelösa djur hemma under återhämtningsperioden.
  • Låt aldrig din hund göra ansträngande aktiviteter som att springa, hoppa, leka catch, etc. om inte din veterinär ger råd. Kom ihåg att snittstället fortfarande läker och du vill inte att några komplikationer ska uppstå.
  • Kontrollera snittet varje dag och notera eventuella märkbara förändringar, flytningar, lukt, svullnad, rodnad. Om du märker dessa, ring din veterinär omedelbart.
  • Observera din hunds beteende. Din furbaby borde bli bättre när dagarna går.

Om din hund verkar vara obekväm, slö, tappar aptiten och inte verkar bli bättre, ring din veterinär omedelbart.

Den stora debatten efter en kastrering: E-halsband eller hundblöjor? (4)

"Hundblöjor/magband är ett perfekt alternativ för hantering och läkning efter operation."

Tänk alltid på kvaliteten och effektiviteten på det du ska använda, e-halsband eller hundblöjor. Även om båda kan utföra uppgiften att förhindra slickning eller repor, kan hundblöjor ge ytterligare fördelar och vara bekvämare för ditt husdjur. När allt kommer omkring, i slu*tet av dagen är det fortfarande du som vet vad som är bäst för dig och din lurviga bästa vän. Om det ena eller det andra inte fungerar för din furbaby är det en bra idé att prova alternativet.

Den stora debatten efter en kastrering: E-halsband eller hundblöjor? (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Clemencia Bogisich Ret

Last Updated:

Views: 6182

Rating: 5 / 5 (60 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Clemencia Bogisich Ret

Birthday: 2001-07-17

Address: Suite 794 53887 Geri Spring, West Cristentown, KY 54855

Phone: +5934435460663

Job: Central Hospitality Director

Hobby: Yoga, Electronics, Rafting, Lockpicking, Inline skating, Puzzles, scrapbook

Introduction: My name is Clemencia Bogisich Ret, I am a super, outstanding, graceful, friendly, vast, comfortable, agreeable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.